Acasa Actualitate-InternaSocial Ioan Cindrea (PSD): Avem 1,2 milioane de someri

Ioan Cindrea (PSD): Avem 1,2 milioane de someri

scris de Ziua Veche
3 afisari

Rata reala a somajului in Romania este de 10-12 la suta, nu de 7,44 la suta, iar numarul real de someri a crescut la 1,2 milioane, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca (ANOFM) refuzand sa faca publice cifrele reale rezultate in urma sondajului AMIGO, a declarat marţi, pentru Agerpres, fostul presedinte al ANOFM din perioada 2001-2004, .Cindrea a explicat ca sondajul AMIGO care arata numarul real de someri funcţioneaza inca din 2001, pe baza unui program performant.
„Exista un soft lasat de mine, cel mai performant din Romania, in care noaptea se replicau toate intrarile si iesirile, fiindca era mai ieftin noaptea pe antene, atunci era pe Connex. Replica si in serverul central se facea statistica. Dimineaţa, la ora 8.00, eu aveam statistica pe ţara, numarul exact de someri, caţi indemnizaţi, caţi neindemnizaţi, pe categorii de varsta, femei, barbaţi, mediul rural, mediul urban, din sector privat, de la stat etc. Nu vor sa puna la dispoziţie aceste date”, afirma Cindrea.
Acesta, in calitate de presedinte al Departamentului de politici sociale al PSD a promis ca va face publice datele reale ale somajului si angajarilor din Romania, la sfarsitul lunii august. Din estimarile lui Cindrea, numarul angajarilor in luna iulie 2010 este de sapte ori mai mic faţa de acum sase ani.
Cindrea acuza actuala conducere a ANOFM ca inchide agenţiile teritoriale. In 2004, in ţara existau 265 de agenţii destinate somerilor si angajatorilor. Acesta mai acuza conducerea ANOFM ca nu asigura finanţarea suficienta pentru ajutorarea reala a somerilor.
Vicepresedintele Comisiei pentru munca din Camera Deputaţilor susţine ca are date statistice, conform carora tot mai mulţi someri prefera sa isi vanda apartamentele de la oras si se muta in case modeste la ţara, unde isi cresc cateva animale pentru a se hrani si isi acopera restul cheltuielilor din dobanda obţinuta din banii de pe apartament, pe care ii depoziteaza la banca. Acesta spune ca in 2004, in Romania existau sub 20 la suta din populaţie, romani foarte saraci, iar acum acestia sunt in proporţie de 33 la suta.
Conform comunicatului de presa remis de ANOFM, rata somajului inregistrat la nivel naţional, la sfarsitul lunii iunie 2010 a fost de 7,44%, mai mica cu 0,23 de puncte procentuale decat cea din luna mai a anului 2010 si mai mare cu 1,44 puncte procentuale decat cea din luna iunie 2009. Numarul total de someri la finele lunii iunie, de 780.782 de persoane, a scazut cu 21.072 faţa de cel de la finele lunii anterioare.

 

0 comentariu

Tom 22-07-2010 - 17:33

Daca ai lor ii scot in afara legii ,noi ce mai asteptam ? Culmea ,un primar dintr-un orasel le sponsorizeaza activitatile !Bani de unde ? Curtea de conturi ce face ?

didos 24-07-2010 - 03:54

Sunt pline orasele Romaniei de strazi cu numele de Ady Endre,Petofy Sandor si altii,ba mai avem si un grup statuar cu generali maghiari care au ucis romani.Este timpul ca in mod elegant, sa-i trimitem in pusta maghiara unde le este locul. Sa ne lase in pace! Dar,nu cred ca in Romania ii mai pasa cuiva de asta.

Tzepesh 25-07-2010 - 05:40

Cum „ce face”? Vorba cantecului:
Spartacus, in lupte grele,
A luptat chiar si-n izmene,
Iar acum, cand sta degeaba,
Sta ib kur si face…
la,la,la,la,la,la,la,la!

Mai lasa-l oleaca pe Vodcaroiu, ca are rau de la ficat, si nu are voie sa se oboseasca!

jack 05-08-2010 - 16:57

copiii astia au o problema de educatie scolara (as spune retard): cine citeste putin prin site-ul lor descopera acolo ca tocmai s-au trezit ca ei locuiesc pe pamanturile astea de nici mai mult nici mai putin 6.500 de ani! Sa intelegem ca avari (presupus, ca nu stiu cu precizie ce-or fi secuii) au venit aici in mijlocul paleoliticului?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult