Acasa Actualitate-InternaSocial Ioan Rus, despre romanii care muncesc in Europa : „Copiii se fac golani si nevasta curvă” (video)

Ioan Rus, despre romanii care muncesc in Europa : „Copiii se fac golani si nevasta curvă” (video)

scris de D.P.
92 afisari

O declaratie facuta de ministrul Ioan Rus la o televiziune de stiri a provocat reactii aprinse. In cele din urma, demnitarul si-a cerut scuze celor pe care ar fi putut sa ii jigneasca.
ioan rusRomania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct: de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa, curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a spus la o emisiune televizata Ioan Rus.
Ministrul facea referire la Master Planul de Transport, lansand ideea ca lucrarile la autostrazi ar putea readuce in tara multi dintre romanii plecati la munca in strainatate, chiar daca salariile in Romania sunt mai mici. Declaratia a fost facuta in cursul unei discutii despre „valentele sociale” ale Master Planului.
Replica Ministrului Transporturilor
Joi dupa-amiaza, ministerul condus de Ioan Rus a transmis un comunicat in care se precizeaza ca acesta a dorit doar „sa atraga atentia asupra unei realitati dure din Romania de astazi.”
„De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar in cadrul emisiunii, ca formularea folosita este o “generalizare artistica, o licenta”.
“Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i.

Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun.

Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate. Am dorit, totodata, sa le transmit celor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport”, a declarat ministrul transporturilor, Ioan Rus.

Declaratia in discutie a fost facuta la ora 21:21. Afirmatia poate fi ascultata mai jos la minutul 1:21:14 din inregistrare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult