Acasa Actualitate-InternaSocial Ioanel Sinescu este noul rector al UMF Carol Davila

Ioanel Sinescu este noul rector al UMF Carol Davila

scris de Bogdan Crețu Roman
53 afisari

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti are un nou rector. Prof. dr. Ioanel Sinescu  a iesit din primul tur al alegerilor desfăşurate în cursul zilei de 8 februarie 2012, învingându-l lejer pe prof. dr. Ioan Lascar.

Alegerile s-au desfășurat în condiții normale, în sală fiind doi observatori desemnați de Ministerul Educației și alți doi observatori desemnați de fiecare candidat în parte. La scrutin s-au prezentat 1085 de votanţi. În urma numărării voturilor şi validării acestora, rezultatul a fost următorul: profesorul Sinescu a obtinut 605 voturi, iar profesorul Lascar doar 456.

In cursa pentru rectorat rămăseseră doar doi candidati: prof. dr. Ioan Lascar si prof. dr. Ioanel Sinescu. Ceilalti trei candidati s-au retras, desi pe 06.02.2012 si 07.02.2012 au fost organizate dezbateri publice in cadrul carora si-au prezentat si programele manageriale

Unul dintre obiectivele majore ale noului rector il reprezinta includerea Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” in topul celor mai bune universitati din lume. Universitatea de Medicina din Bucuresti este, potrivit topului intocmit de Asociatia Europeana a Universitatilor si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cea mai bine clasata institutie de invatamant medical romanesc.

 Prof. Sinescu propune un management academic modern. Programul propus de acesta este „elaborat pe fondul respectului pentru ce s-a facut, pentru performantele deosebite obtinute, se doreste a fi dinamic, flexibil, realist si propune o directie de actiune impusa de necesitatea nevoilor sociale si materiale pe fondul receptivitatii la avalansa de noutati din sanatate si invatamant si reactiei prompte la explozia informationala actuala„. Medicul urolog isi propune ca activitatea universitatii sa fie in continuare axata pe excelenta. Intreg programul il puteti consulta AICI.

4 comentarii

Roland Catalin Pena 08-02-2012 - 23:43

iata o alegere ok. deci, se poate. Poate,poate, are urbos ceva de comentat…doar e vorba de sanatate:))

Doamna Coasa 09-02-2012 - 02:30

Nea Sinescu nu e ala care l-a omorit pe patriarhul Teoctist? Auzi la el, sa-i faci unui om la 96 de ani pentru o simpla infectie urinara, anestezie totala. Foaaarte bun acest idiot de Sinescu.

iulia 09-02-2012 - 02:45

Felicitari, domnule profesor!

Dr. George Calalb 10-02-2012 - 07:12

Da domnule Pena , se poate ! Felicitari domnule profesor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult