Acasa Actualitate-InternaSocial Ion Aurel Stanciu nu mai e director la ROMATSA

Ion Aurel Stanciu nu mai e director la ROMATSA

scris de D.S.S.
6 afisari

Ion Aurel Stanciu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

ion aurel stanciuAurel Stanciu, care a condus Romatsa în ultimele luni, a fost numit secretar de stat la Transporturi, în locul lui Virgil Dragoş Titea
Ministrul Transporturilor, Iulian-Ghiocel Matache, îi solicitase lui Ion Aurel Stanciu să demisioneze din funcţia de director al ROMATSA, pe fondul conflictului managerului cu sindicaliștii.
Cu câteva ore înainte de publicarea deciziilor în Monitorul Oficial, Aurel Stanciu infirma faptul că ministrul Transporturilor i-ar fi cerut demisia. Astfel, potrivit informaţiilor publicate, marţi seară, Virgil Dragoş Titea părăsesşte funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, iar în locul lui vine Aurel Stanciu, director general al Romatsa, până marţi seara.
Sindicaliştii ROMATSA, care au anunţat declanşarea grevei generale pe 1 septembrie, fac dezvăluiri care provoacă îngrijorare referitoare la siguranţa traficului aerian pe deasupra României. Controlorii de trafic, care de câteva luni poartă un adevărat război cu directorul ROMATSA, spun că, din cauza echipamentelor depăşite, ajung să piardă contactul cu avioanele.

„Acest sistem, dacă ne dispar avioane de pe ecran, nu se aude bine în frecvenţă, nu putem să îl reparăm, nu sunt specialiştii care l-au creat, italienii de la care îl cumpăraserăm, pentru că n-au vrut să mai dea bani, azi nu mai avem acest contract de mentenanţă. Foarte multe ţinte care au dispărut de pe ecran. Ţintele sunt avioanele. Tu vezi pe ecran o ţintă, să zicem TAROM 234 şi, la un moment dat, dispare, nu mai vezi nimic, nu mai există informaţia respectivă. Pot să îl coordonez dacă vorbesc cu el, dar, practic, în momentul ăla nu îl mai văd”, susține Gabriel Tudorache, lider de sindicat, problemele cu care se confruntă angajaţii.

Ion Aurel Stanciu a spus că acuzaţiile sunt nefondate şi că le va demonta printr-o situaţie referitoare la siguranţa traficului din ultimii ani.

„Afirmaţiile sunt foarte grave, ale unor oameni care lucrează de mulţi ani în ROMATSA, care ştiu foarte bine că acest sistem a funcţionat şi funcţionează încă, al firmei Selex. Este un sistem care trebuie înlocuit. (Un nou program, n.r.) a fost contractat de acum doi ani, în cadrul programului ROMATSA Air Trafic Management 2015 Plus, cu firma Indra. Un nou program, care va fi compatibil cu toate sistemele din Europa în următorii 10-15 ani”, a spus Ion Aurel Stanciu.

„Vom demonta aceste afirmaţii printr-o situaţie pe care o să o prezentăm autorităţii care va veni în control. O să o prezentăm secretarului de stat şi ministrului Transporturilor”, a mai spus Stanciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult