Acasa Actualitate-InternaSocial Ion Rădoi ameninţă cu grevă la Metrou

Ion Rădoi ameninţă cu grevă la Metrou

scris de Doru Dragomir
50 afisari

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USL Metrou) va intra în grevă generală dacă sistemul de telecomunicaţii al Metrorex va fi externalizat, a anunţat preşedintele USLM, Ion Rădoi. Ion Radoi, presedintele USLM, anunta ca noul proiect de Hotarare de Guvern care prevede externalizarea telecomunicatiilor din unitatile subordonate MTI pune in pericol siguranta angajatilor Metrorex.

In opinia sindicalistilor acest proiect este „un pericol de moarte” si nici un alt stat din lume nu exista un asemenea proiect, intrucat aprobarea sa ar fi absurda. Ion Radoi a declarat ca    „Daca s-ar aplica o astfel de hotarare ar însemna preluarea telecomunicaţiilor din Ministerul Transporturilor, adică fibra optica si alte echipamente de supraveghere si de siguranţă a circulaţiei, care asigura functionalitatea trenului si supravegherea lui în permanenta. Daca aceste echipamente nu mai sunt ale metroului şi nu mai sunt nici cei 290 de specialişti există pericolul de deraiere a trenului, caci asa se intâmpla când nu exista supraveghere, pericolul de nefuncţionalitate a macazurilor, a semnalului.” Astfel s-ar pune in pericol siguranta miilor de calatori transportati zilnic.

Ion Radoi a amintit si ca in Marea Britanie s-a incercat timp de un an si jumatatea privatizarea infrastructurii feroviare, dar dupa ce au murit sute de oameni s-a renuntat la aceasta hotarare. Liderul USLM sustine ca o astfel de decizie nu este justificata, iar proiectul nu trebuie aprobat doar pentru ca acestea sunt cerintele FMI.

Totodata, Ion Radoi, a precizat ca in ultimii doi ani Metrorex a investit peste 100 de milioane de euro doar in echipamente, iar oferirea echipamentelor ar insemna ca aceasta suma sa fie daruita noii societati organizate prin aceasta Hotarare de Guvern. El a reamintit si de problema celor aproximativ 300 de angajati din cadrul serviciului de telecomunicatii al metroului bucurestean, care au fost pregatiti profesional chiar de catre firmele care au furnizat echipamentele si despre al caror viitor nu s-a amintit nimic in noua hotarare. Liderul USLM a mentionat si ca acest proiect vizeaza alte 48 de organizatii din transporturile aeriene si navale din subodrinea Ministerului Transportului, inclusiv Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si serviciul de aviatie.

Sindicalistii afirma ca vor recurge la miscari de strada, mitinguri si chiar greva generala daca acest proiect va fi aprobat de guvern. „Daca se insista cu aceasta hotarare ajungem si la greva”, a declarat Radoi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult