Acasa Actualitate-InternaSocial IŞMB – Programul simulărilor pentru BAC şi evaluarea naţională

IŞMB – Programul simulărilor pentru BAC şi evaluarea naţională

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a decis ca simulările pentru examenele naţionale din 2013, Bacalaureat şi evaluarea naţională, vor începe în Bucureşti în 30 ianuarie.

IŞMB - Programul simulărilor pentru BAC şi evaluarea naţională

Astfel conform unei note publicate pe site-ul IŞMB startul simulărilor va fi dat de simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale (bacalaureat şi evaluarea naţională) pentru elevii bucureşteni care va fi susţinută în 30 ianuarie. Potrivit IŞMB, în data de 1 februarie va avea loc în Bucureşti simularea probei de matematică, iar în 22 aprilie se va aplica în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din reţeaua şcolară a Capitalei simularea probei de informatică.

De asemenea a fost stabilit joi, 3 ianuarie de către Ministerul Educaţiei ca elevii care vor termina clasa a VIII-a în 2013 se vor putea înscrie la evaluarea naţională între 17 şi 19 iunie.  În data de 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba şi literatura română – probă scrisă, în 26 iunie cea la Limba şi literatura maternă (probă scrisă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale), iar în 27 iunie proba scrisă la matematică. Afişarea rezultatelor se va face, potrivit ordinului fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, în 29 iunie până la ora 16,00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile până la ora 20,00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 iulie.

1 comentariu

BULA 07-01-2013 - 02:37

Sa-i oblige pe profesorii de liceu sa dea notele corect, nu cu patru puncte mai mari, ca de aici pleaca necazurile cu picatii la bac. Trebuie ca elevii (si parintii acestora) sa stie care e nivelul lor de pregatire, in mod real.
Inspectorii din ME sa plece pe teren si sa dea testari prin sondaj, iar acolo unde constata ca notele din cataloage nu reflecta corect pregatirea elevilor, sa aplice sanctiuni dure. Trebuie ca profesorii sa fie reinvatati sa noteze corect, pentru ca de cand nu s-au mai dat examene de admitere la facultati si s-a intrat pe baza mediilor din liceu, la toate liceele s-au dat note marite, sa aiba multi absolventi intrati la facultate.
Iar bacalaureatul sa fie diferentiat (real, uman), ca la francezi.
Si cel mai corect ar fi daca s-ar introduce examene de admitere la facultatile de stat, cu subiectele de concurs stabilite la Ministerul Educatiei, nu la nivel local (unde se fac misculatii).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult