Acasa Actualitate-InternaSocial Istoricul sancțiunilor rutiere, la un click distanță

Istoricul sancțiunilor rutiere, la un click distanță

scris de Misu Andrei
127 Afisari

Începând din data de 18 Mai 2023, cetățenii români care dețin permis național de conducere pot accesa on-line istoricul sancțiunilor rutiere.

Procedura de autentificare este similară celei pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, având la dispoziție autentificarea directă prin intermediul platformei sau autentificarea prin intermediul Ghișeul.ro.

În mai puțin de o lună, peste 2400 de cetățeni au solicitat și accesat istoricul propriu al sancțiunilor rutiere.

Programări la pașapoarte, avize pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar și autorizații de construcție ori desființare a construcțiilor

Prin intermediul platformei MAI a fost simplificată procedura de programare pentru obținerea pașaportului românesc.

Această operațiune poate fi făcută tot prin accesarea hub.mai.gov.ro, cu un cont valid de utilizator și parcurgerea câtorva etape simple și intuitive.

De la operaționalizarea serviciului până în prezent, prin intermediului HUB-ului, s-au programat peste 354.800 de persoane.

De asemenea, prin intermediul aceluiași Hub pot fi depuse on-line documentele necesare pentru obținerea avizelor de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar și autorizații de construcție ori desființare a construcțiilor. Au fost emise astfel, de către Direcția Generală Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 1537 de avize începând cu anul 2022.Proiectele de digitalizare au fost implementate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în scopul îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Programul de Guvernare 2021-2024, în ceea ce privește dezvoltarea instrumentelor de e–guvernare pentru cetățeni și mediul de afaceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult