Acasa Actualitate-InternaSocial Jucu. Au început disponibilizările de la Nokia

Jucu. Au început disponibilizările de la Nokia

scris de L.M.
10 afisari

La Jucu, au început disponibilizările de la Nokia. Primii angajaţi care vor fi disponibilizaţi au fost anunţaţi, duminică dimineaţă.

Câteva zeci de persoane au aflat că nu li se prelungesc, de la 1 noiembrie, contractele încheiate pe perioadă determinată, transmite Mediafax. Liderul Sindicatului „Nokia Metal”, Valentin Ilcaş, a declarat, duminică, că este vorba despre angajaţi ai unor firme de recrutare – Trenkwalder şi Lugera – care aveau contracte pe perioadă determinată cu Nokia şi care vor mai fi plătiţi şi pentru lunile noiembrie şi decembrie. Potrivit sursei citate, aceşti angajaţi nu vor intra în programul de acordare a plăţilor compensatorii, care se negociază de sindicate şi conducerea Consiliului Judeţean Cluj cu conducerea Nokia.

Un angajat al Nokia a declarat că, la 50 de muncitori care au ieşit duminică dimineaţă din schimb, li s-a cerut să predea cheile de la dulapuri, halatele şi au fost anunţaţi că nu mai trebuie să vină la lucru. Angajaţii au mai fost anunţaţi că vor primi încă două luni salariu, în baza unui act adiţional. Potrivit sursei citate de Mediafax, angajaţii Nokia au fost anunţaţi că toţi „externii” (persoane angajate de firmele Lugera şi Trenkwalder pe perioadă determinată în funcţie de volumul de comenzi ale Nokia) vor fi disponibilizaţi până în 1 noiembrie.

1 comentariu

Chris P. 31-10-2011 - 23:33

Pana cand Nokia nu va renunta la sistemul de operare actual, vor continua disponibilizarile…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult