Acasa Actualitate-InternaSocial Judeţele unde românii renunţă la apă şi canalizare

Judeţele unde românii renunţă la apă şi canalizare

scris de Doru Dragomir
7 afisari

Nu toti romanii au fost la fel afectati de catre criza. Iar acest impact diferit se observa la toate detaliile existentei umane, la fiecare nivel al societatii. Chiar si la racordarea locuintei la canalizare!

Econtext va arata cati locuitori s-au racordat in ultimii ani la sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate. Si avem in vedere perioada de la inceputul crizei (sfarsitul lui 2008) si pana in prezent (finele anului 2012). Si, stupoare, in acesti patru ani de criza, multi locuitori au ales sa-si taie racordarea la sistemele de canalizare, sa se debranseze de la sistemul central de canalizare. Sa nu mai primeasca apa menajera de la stat.

Canalizare

Da, din totalul de 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul locuitorilor care s-au conectat la reteaua de canalizare a crescut, in intervalul mentionat (2008 si pana in 2012), in 32 de judete. Dar, stupoare, in alte 10 judete, numarul celor care s-au legat la sistemul de apa a scazut. De unde rezulta ca numarul celor care s-au taiat de la apa a fost mai mare in aceste judete! De exemplu, in 2008 in Bacau, erau 237.648 de locuitori conectati la sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate. Cativa ani mai tarziu, numarul acestora scazuse la 225.891. Cu 11.757 mai putini, acestia renuntand la apa de la stat.

Dar IATA toate judetele unde locuitorii renunta pe capete la alimentarea cu apa:


19 comentarii

digital 06-08-2013 - 18:07

ce stupoare mă, băsiștilor!
ați auzit de puțuri forate ți aducțiuni de apă din pânza freatică?!
sunt județele pilot pentru debranșarea de la sistemul de furăciuni patronat de firmele căpușă care distribuie apa la prețuri exorbitante în raport cu sistemul individual de aducțiune!
hai , marș!

pathfinder 06-08-2013 - 18:20

Degetel iar n-ai inteles nimic.
Nu vezi bre ca articolul original e scris de un om beat cu piciorul stang?

digital 06-08-2013 - 18:27

unul ăla e tare prost, da tu-l întreci în toate cele!

pathfinder 06-08-2013 - 18:29

🙂

digital 06-08-2013 - 18:39

ai dinți de retardat!
nu mai rânji dreq!

pathfinder 06-08-2013 - 18:40

QED

UnUL 06-08-2013 - 20:29

Foaie verde maghiran
Degețel e un mârlan
Și cumplit de dobitoc –
N-are minte chiar de loc
Și prin tot ce a postat
Se tot face de rahat.

digital 06-08-2013 - 20:34

…iar tu ești….un….re….tar…dat!

băi clonțopel clujenist, te mai lauzi că ești în comisiile de bac?!
ascunde-te , da repede!

salut 07-08-2013 - 01:45

Iar a aparut profesorique. Le zice tare: „Foaie verde maghiran”, „domnul Tomi”, „doamna Joiana”, universitarique, ce stim noi, profaniii.
E de la Cluj!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-08-2013 - 01:29

Ceva nu e clar in „stirea” asta „basista” !!! Si spun „basista”, pentru ca ea, stirea, este inca o dovada a „clarviziunii” premierului Ponta in a distruge economia si asa distrusa a Romaniei! Ce-a facut ce n-a facut Ceausescu, cert este un singur lucru, ne trebuiesc citeva decenii ca sa distrugem ce-a construit cismarul impreuna cu neamul romanesc mincator de adidasi, calculatoare si fratii Petreus! Spune domnul Irimia la un moment dat ca ?, auziti:

„Da, din totalul de 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul locuitorilor care s-au conectat la reteaua de canalizare a crescut, in intervalul mentionat (2008 si pana in 2012), in 32 de judete.”

Buuun ! Pina aici totul mi se pare corect, desi n-am cum sa verific. Ma refer ca totul e corect d.p.d.v.d. al „logicii”. Deci, numarul de fraieri care, cica, s-ar fi conectat la reteaua de apa poluata din „patrujdoua” de judete a crescut in 4 ani (aproape cit un cincinal) cu ?…. Nu ni se mai spune. Ce ni se spune e doar atit : ca a crescut! Asta e. Nenea Irimia nu lucreaza, saracul, la Antena 3 ca sa le stie pe toate, NU? A auzit si el o „shoapte” si a „facut” o stire! Dar, hai sa trecem si peste chestia asta, caci ce e mai important, de-abia acum urmeaza. Si ce urmeaza? Pai, tot domnul Ieremia ne spune imediat dupa fraza de mai sus, ca:

„Dar, stupoare, in alte 10 judete, numarul celor care s-au legat la sistemul de apa a scazut. De unde rezulta ca numarul celor care s-au taiat de la apa a fost mai mare in aceste judete!”

Deci, ca sa traducem pentru forumistii acestui ziar, mincatori de seminte turcesti care le-au produs boala Helenei Schucman, DEPRESIE PSIHOTICA, aflam de la acelasi domn, Ieremia, ca, in alte 10 judete, numarul celora care s-au „legat” (caci cuvintul „conectat” a fost sters din DEX, din cauza faptului ca homosexualii se simteau ‘hartuiti sexual’!) A SCAZUT! Si acum CADE BOMBA d-lui Ieremia, cind acesta concluzioneaza : Rezulta ca, din faptul ca oamenii care s-au „legat” la reteaua de apa miloasa a fost mai mare in „treijdoua” de judete si mai mic in 10 judete ca, de fapt numrul celora care „s-au taiat” de la reteaua de apa clocita este mai mic in cele 10 judete! De unde si pina unde aceasta concluzie, numai domnul Ieremia o stie. Folow this logic: Am conectat un numar de oameni la o retea in 42 de judete, din care, in 10 judete numarul celor conectati a fost mai mic decit in primele 32 de judete, ceea ce, rezulta ca unii s-au taiat de la retea? Care sunt cei care s-au „taiat” de la retea, caci in aceasta stire ni se vorbeste NUMAI de cei care s-au conectat la retea? Adica, sa intelegem ca daca in 42 de judete au votat niste fraieri cu usl-ul si in alte 10 judete au votat mai putin cu usl-ul inseamna ca alegerile au fost pierdute de usl? Eu, sincer o spun, cu astfel de „calitati”, domnul Ieremia poate oricind sa ajunga un bun analist politic la Antena 3, caci, cu astfel de „genialitati” il intrece oricind pe Gidea sau pe mitocanul de Badea.

Oricum, stirea e juicy! Se vede treaba ca temperatura inalta din aceste zile din Bucuresti, ne-a cam „afectat” la bibilici!

salut 07-08-2013 - 02:11

Calugare, noi ne forumim de vreo 10 ani, asa ca nu ma lua cu nick-uri precum Camelia sau rtmbix-ul asta de acum. Inteleg ca din Amerique ai primit a treia cizma si ca te-au expediat astia pachet (au si ei nebunii lor, nu fac importuri, dar chiar ai ajuns demn de mila. Te-ai luat de un talamb basist-pe buna dreptate- dar te-ai contorsionat in asa hal sa-i scoti tot pe aia de la antene vinovati, ca ai ajuns sa-ti sugi singur poola.

urbos 07-08-2013 - 02:22

Nu cred ca e calugaru, ala avea parca si umor, asta e de o saracie mintala aproape totala. S-a marginit doar la nivelul slapilor.

salut 07-08-2013 - 02:31

El e. E adevarat ca-i atat de prost acum, ca-i de nerecunoscut. Basismul face ravagii.

un crestin 07-08-2013 - 16:57

Domnule Dan Irimia,

Daca bietii oameni au hotarat

„Sa nu mai primeasca apa menajera de la stat”, bine au facut. Ca doar n-or fi avand fiecare statie de epurare acasa sa primeneasca acea apa menajera. Baiul este ca s-au deconectat de la apa potabila. Ceea ce stiu eu, este ca multi oraseni din orase mari isi sapa fantani daca au curte. Sau instaleaza hidrofoare. Ca a ajuns apa mai scumpa ca painea.

briel 07-08-2013 - 23:02

Valeee !! Uite ce veseli sunt englezii in legatura cu fracturarea din curtea lor, de doua saptamani protesteaza continuu,
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-sussex-23558267

Cica i-au sculat si pe australieni … ca aia sunt un pic mai light in the head.

****
Un exemplu: comuna Rasinari-Sibiu, compania de gaz tot vrea sa racordeze gospodariile la reteaua de distributie si satenii nu vor. Ei au paduri din care taie cu economie si nu pot fi convinsi ca gazu-i mai bun … si mai ieftin. Apa vine din munte gratuit. E mare lucru sa fii independent.

ValVerde 07-08-2013 - 23:39

🙂

Hahah…100 de dezorienati poti gasi sa protesteze impotriva orice.

Intr-un test, au adunat mai bine de 380 de semnaturi in favoarea interzicerii unei substante care are urmatoarele caracteristici:

1. In cantitati mari provoaca balonare intestinala.
2. Provoaca transpiratie excesiva
3. Urinari frecvente
4. In anumite conditii de oboseala fizica, ingerarea poate provoca moarte
5. Este retinuta in singe de prezenta unor substante comune in alimentatia umana, ca NaCl, provocind hipertensiune arteriala.
6. Fara masuri de protectie speciale, epiderma este expusa in totalitate contactului cu substanta respectiva, mai ales in anumite perioade ale anului, cind prezenta ei este marita.

Au numit substanta Oxid Dihidrogenat.
Semnezi si tu sa o interzicem?

briel 07-08-2013 - 23:46

Esti adeptul facutului de bine cu forta ? Adica asa, general vorbind.

ValVerde 08-08-2013 - 00:20

Nu, sint impotriva impunerii de masuri irationale de catre o mina de dezaxati.
Daca marea majoritate a popoolatiei e impotriva, eu sint primul care sa o accept.
Nu uita ca in tarile respective, guvernele sint alese democratic si reprezinta intreaga popoolatie.

Ereticul 08-08-2013 - 00:05

Nu stiu cati o sa semneze interzicerea ei, dar stiu ca umbla o vorba prin UE ca ar trebui interzisa expresia cum ca „respectiva substanta hidrateaza”. A fost un articol si in Ziua acum aproximativ un an pe tema asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult