Acasa Actualitate-InternaSocial Jumatate dintre romani sunt datornici la banci, CAR, camatari sau cunoscuti

Jumatate dintre romani sunt datornici la banci, CAR, camatari sau cunoscuti

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Aproape jumatate dintre romani sunt datornici la banci, CAR, camatari sau cunoscuti, releva un sondaj de opinie al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), intitulat “Comportamente de economisire si castig ale romanilor”, prezentat de Agerpres.

Cercetarea a fost realizata in perioada 1-3 iulie pe un esantion de 1.216 de persoane adulte si are o marjă de eroare +/- 2,9%. La intrebarea “Aveti luat vreun imprumut de la banca, CAR, camatari sau cunoscuti?” 47,6% dintre cetateni au raspuns pozitiv; 51,7% au raspuns negativ, in timp ce 0,7% nu au dorit sa raspunda. In privinta economiilor la banca, situatia este sumbra: aproximativ un sfert (27%) dintre romani au sustinut ca au economii la banca, 72% au precizat ca nu au economii, iar 1% nu au dorit sa raspunda.
Din sondajul IRES rezulta ca romanii nu sunt impatimiti ai jocurilor de noroc, in conditiile in care doar 28% din cetateni au admis ca au jucat la loto, pariuri sportive sau alte jocuri de noroc in ultimul an, in timp ce 71% au raspuns negativ, iar 1% nu au vrut sa raspunda. La intrebarea “Ati jucat la concursuri realizate de televiziuni, radiouri sau ziare in ultimul an?”, foarte putini, respectiv 12%, au raspuns afirmativ, in timp ce 87% au negat. De asemenea, doar 13% dintre romani au marturisit ca au castigat vreodata la aceste concursuri, 41% nu au castigat, iar 45% au afirmat ca nu aveau cum sa castige pentru ca nu au jucat.

0 comentariu

naex 23-07-2010 - 07:19

Vino in Romania ca aici nu-ti trebuie 26 ci unul si bun.

Parpanghel 31-07-2010 - 23:17

…Madam CARLAN, ca nu mai scapati, pina nu afla adresele …ofertantilor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult