Acasa Actualitate-InternaSocial La Targoviste a inceput „marea asfaltare”

La Targoviste a inceput „marea asfaltare”

scris de Ziua Veche
5 afisari

Pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu din Târgovişte, utilajele firmei care execută asfaltarea acestei artere importante din municipiu şi-au făcut apariţia încă de la primele ore ale dimineţii. După aproape un an de zile de tergiversări, discuţii şi licitaţii, lucrările au fost demarate, finanţarea lor fiind exclusiv din fonduri provenite din bugetul local.


Primarul Gabriel Boriga a declarat că până la 31 decembrie 2010, primul strat de asfalt va fi turnat pe toată lungimea de 1,2 km a bulevardului, urmând ca stratul de uzură să fie finalizat în primăvara următoare.

Asfaltarea acestui bulevard a generat în urmă cu un an o aprinsă polemică în Consiliul Local Municipal, o parte dintre consilierii opoziţei acuzând valoarea ridicată a acestor lucrări, posibilă sursă de venit pentru firmele clientelei politice. De data aceasta, primarul susţine că a avut loc o licitaţie electronică intenaţională care a fost câştigată de un consorţiu de firme din Piteşti. În ceea ce priveşte valoarea lucrărilor de asfaltare, primarul a menţionat la conferinţa de presă organizată ad-hoc la capătul bulevardului, că nu îşi aminteşte exact această valoare, pe care o are însă la biroul din Primărie.

Asfaltarea a început sub razele unui soare darnic care a adus din nou la Târgovişte primăvara cu temperaturi de 21 de grade Celsius. Următoarea arteră propusă pentru asfaltare este Calea Domnească, actualul Bulevard Nicolae Bălcescu, cel mai vechi drum din Târgovişte, pe care soseau călătorii în vechea cetate de scaun a Târgoviştei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult