Acasa Actualitate-InternaSocial La Târgovişte, pensionarii au rămas doar cu „respectul”!

La Târgovişte, pensionarii au rămas doar cu „respectul”!

scris de Teodor Seran
4 afisari

Promovat cu mare tam-tam programul „Tichete sociale pentru pensionari” lansat în luna decembrie de către Primăria Municipiului Târgovişte, ca urmare a Hotărârii Consiliului Local nr. 62 din 24 martie 2011, s-a dovedit a fi până la urmă, vorba lui Ceangă, un mare „fâs”.

Programul a fost popularizat prin intermediul unei broşuri editate de Primărie, care are pe copertă un titlu generos: „RESPECT pentru pensionari”. Cu alte cuvinte, Primăriei, chiar îi pasă de avatarurile prin care trece pensionarul şi doreşte să îi îndulcească traiul de Crăciun. Cele zece tichete acordate de autorităţi au fost distribuite la domiciliile pensionariilor prin intermediul unei firme de intermediere, agreată de către municipalitate care i-a acordat cu această ocazie un mic „ciolan” de ros. Dacă distribuţia tichetelor a fost cât de cât corespunzătoare, bomba cu ceas a constituit-o „onorarea” de către agenţii comerciali a acestor tichete.

Mai precis, în broşură au fost trecuţi aproximativ  400 de agenţi comerciali, dintre care, doar 10% au distribuit pensionarilor produse pe seama acestor tichete. Drept urmare motto-ul zilei la Târgovişte a fost: „la pomul (Primăria) lăudat să nu te duci cu sacul!”  În broşura lansată au fost trecute ca distribuitori de alimente supermarket-uri, magazine mixte, restaurante, cofetării, fast-food-uri, farmacii, magazine de cosmetice şi papetărie, magazine de electronice şi  de confecţii şi încălţăminte şi un cuvânt magic, „diverse”, ceea ce ar fi trebuit să îi impresioneze pe „respectaţii” pensionari, care să alerge cu sufletul la gură la orice magazin din cartier sau de aiurea, pentru a-şi achiziţiona alimentele necesare pentru sărbători. În loc de această facilitate, pensionarii târgovişteni au avut parte de un refuz categoric din partea majorităţii agenţilor economici trecuţi pe lista filantropică a Primăriei Târgovişte.

Care a fost motivul real al refuzului manifestat de către comercianţi? Acest refuz a fost un rezultat direct al „ţepei” pe care au luat-o comercianţii târgovişteni în anul 2010, atunci când, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, au distribuit pe bază de tichete alimente pentru pensionari, Primăria Târgovişte a decontat banii cu o întârziere nejustificată, abia în primăvara anului 2011! Ca să nu mai ia o astfel de „ţeapă” , comercianţii din Târgovişte au refuzat de data aceasta să onoreze aceste tichete. În consecinţă, pensionarii s-au descurcat şi ei cum au putut, pentru a consuma integral tichetele până la data de 31 decembrie 2011, data limită pentru consumarea acestora. De bine de rău, unii dintre agenţii economici s-au îndurat de sărăcia pensionarilor şi au acceptat tichetele Primăriei, care s-ar putea ca şi în 2012 să fie decontate tocmai de Paşte. Ferească Sfântul să fie de Paştele Cailor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult