Acasa Actualitate-InternaSocial Lansarea proiectului „Parcul Natural Vǎcǎrești”

Lansarea proiectului „Parcul Natural Vǎcǎrești”

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Asociația Salvați Dunărea și Delta lansează, vineri, 20 septembrie, proiectul „Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton”.

Lansarea proiectului „Parcul Natural Vǎcǎrești” (foto:obiectiv.info)

Potrivit organizatorilor, acțiunea dă startul campaniei de informare și conștientizare asupra necesității înființării Parcului Natural Urban Văcărești. La turul tematic al zonei, la care vor participa 60 de elevi și cadre didactice, vor avea loc trei ateliere educative dedicate ornitologiei, ecologiei și geologiei.

Evenimentul început vineri va continua în ziua următoare cu o acțiune de igienizare a zonei la care vor participa voluntari de la Let’s Do it Romania!, de la Poliția Comunitară sector 4, dar și elevi și membri ai comunității locale. Tot sâmbătă, în prezența ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și a Grupului de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești va fi organizată o conferință de presă în care va fi reafirmat sprijinul instituțiilor publice din România pentru înființarea Parcului Natural Urban Văcărești. Conform Agerpres, evenimentul face parte din proiectul „Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton”, dezvoltat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

3 comentarii

IngerAlbastru 20-09-2013 - 11:17

Curios ca doar acum incepe ceva munca voluntara de adunat gunoi din zona, ca am citit cam demult despre acest proiect care din poza se vede deja un loc linistit, un colt al naturii nederanjat de modernizare sau developare de imobiliar.

pathfinder 20-09-2013 - 11:23

Acuma, fara suparare…
Tu sigur esti roman?
Topica frazei parca spune altceva…

un cetatean 20-09-2013 - 23:10

terenul aferent
Acumularii “Lac Vacaresti”, incheiat in anul 2003, intrucat nici una din investitiile preconizate si asumate de
concesionar nu a fost realizata.” Nici pana in ziua de azi nu sau terminat procesele cu cel care a incheiat concesionarea pe 49 de ani a zone asa zisa “delta” pe o revedenta de 0,49 centi dolari/mp. in anul 2003 cind „Amenajarea Lac Vacaresti” a fost concesionata abuziv de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile prin contractul nr. 1/2003 unei firme de apartament respectiv „S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” asociat Tony Michael , pentru realizarea unui asa zis complex cultural sportiv, in care erau prevazute un cartier de vile si hoteluri.Atunci s-a actionat conform principiului potrivit caruia ce nu se doreste a se retroceda catre proprietarii de drept ,in schimb ,este numai bun de concesionat catre asa zisii „baieti destepti” cu o redeventa derizorie de 1.000 mai mica decit pretul pietei pe care STATUL ROMAN NU A INCASAT-O IN NICIODATA PANA ASTAZI – concesionarea a fost si este ilegala deoarece acolo au fost si sunt proprietati si proprietari carora nu le este respectat dreptul la proprietate. Mediu incearca o smecherie – o nationalizare a proprietatilor –
Zona „Acumulare Lac Vacaresti” zona in care citeva sute de proprietari deposedati abuziv de regimul comunist, sint supusi incepind cu anul 1991 la nenumarate abuzuri. Mentionez ca in aceasta zona NU a fost niciodata un lac, doar Nicolae Ceasusescu a dorit in 1988 realizarea unui lac de agrement prin ridicarea unui dig, dar nu a avut niciodata curajul sa semneze vre-un decret sau vre-o concesionare, sau sa exproprieze proprietarii de drept ai acestor terenuri.
Din cauza complexitatii acestui caz, complexitate datorata in principal nenumaratelor abuzuri, proprietarii deschis actiuni de chemare in judecata de revendicare a terenurilor in baza Legilor funciare, (Legea nr.18/1991, Legea 169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005) si pe Legea nr.10/2001 . Sunt pe rolul instantelor procese, mai mult de cat atat sunt procese deja judecate si castigate, sunt procese la Strasbourg ), Sunt eliberate si semnate de primari Titluri de Proprietate, procese Verbale de punere in posesie pe vechiul amplasament, … numai ca proprietarii de drept ai acestor terenuri nu se pot folosi de proprietate si nici nu pot sa-si exercite dreptul de proprietari ai terenurilor ce le apartin de drept. Pe parcursul ultimilor 20 de ani, autoritatile au invocat diferite motive pentru a nu li se retroceda proprietarilor din zona „Amenajare Lac Vacaresti” terenurile ce le apartin de drept. Astfel s-a invocat ca terenurile din zona „Amenajare Lac Vacaresti” au fost expropriate prin decretul nr. 143 din mai 1988 semnat de Nicolae Ceausescu Eroare deoarece acest act normativ a fost numai un decret de incepere a lucrarilor ,si nu unul de expropriere, care are prevazut chiar in continutul sau la art. 16 precizarea ca situatia juridica a terenurilor sa fie reglementata ulterior printr-un alt act normativ In plus norma si spiritul tuturor legilor proprietatii emise dupa 1989 este tocmai acela de a se retroceda imobilele confiscate abuziv in cei 45 de ani de comunism.
Alt motiv invocat este acela ca terenurile din zona „Amenajare Lac Vacaresti” au fost expropriate prin Hotarirea de Guvern nr. 556/1990.Eroare din nou deoarece hotarirea de guvern invocata nu are puterea juridica a unui decret de expropriere fapt stabilit si prin decizia numarul 14 din 31.10.1997 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia IV-a.

PROPRIETARII ACESTOR TERENURI NU MINT SI CA ASTEAPTA DE 23 DE ANI SA LE FIE RETROCEDATE TERENURILE.

In plus norma si spiritul tuturor legilor proprietatii emise dupa 1989 este tocmai acela de a se retroceda imobilele confiscate abuziv in cei 45 de ani de comunism.
In realitate, autoritatile refuza in mod nejusificat sa solutioneze notificarile proprietarilor prin care se solicitata restituirea a terenurilor care le-au fost preluate fara titlu valabil

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult