Acasa Actualitate-InternaSocial Legea câinilor maidanezi, retrimisă la comisie

Legea câinilor maidanezi, retrimisă la comisie

scris de C.P.
20 afisari

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân să fie retrimis Comisiei de administraţie.

Legea cainilor fara stapan nu a fost votata

Legea cainilor fara stapan nu a fost votata

Iniţial, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a propus ca votul asupra legii să fie secret, pentru a elimina orice suspiciune.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că, în cazul în care deputaţii PDL doresc să se ascundă după cartele, reprezentanţii USL nu vor participa la vot.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a supus la vot propunerea lui Mircea Toader, aceasta fiind respinsă cu 146 de voturi „pentru”, 140 de voturi „împotrivă” şi opt abţineri.

După vot, Mircea Toader a propus o pauză de consultări de 10 minute.

La reluarea lucrărilor, viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că liderii grupurilor parlamentare au stabilit ca legea să se reîntoarcă la comisie şi a propus ca dezbaterile să fie publice şi serioase. Mircea Toader a spus că şi PDL este de acord cu acest lucru.

Propunerea de retrimitere la comisie a fost adoptată cu 247 voturi „pentru”, 21 de voturi „împotrivă” şi 21 abţineri.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a spus că timpul de dezbatere la comisie va fi de două săptămâni.

Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect de lege.

Aproximativ 70 de persoane, unele având câţeluşi din pluş, au fost prezente, în lojele Camerei Deputaţilor, pentru a asista la votul asupra proiectului de lege privind câinii fără stăpân. Aceste persoane au aplaudat hotărârea deputaţilor de a amâna votul la proiectul de lege, prin retrimiterea la Comisia de administraţie.

Decizia nu mă mulţumeşte, dar este un respiro, mai există o şansă ca această lege să fie respinsă„, spunea o doamnă, iubitoare de animale, venită în Parlament.

Nimeni nu vrea eutanasierea animalelor. A fost o victorie (în Camera Deputaţilor – n.r.), am reuşit să împiedicăm eutanasierea„, a adăugat fostul deputat Marius Marinescu, aflat printre cele 70 de persoane venite să asiste la şedinţa Camerei.

Iubitorii de animale au comentat diferit faptul că o fetiţă a fost muşcată de curând de un câine. „Sunt accidente”, a opinat un domn. „Eu cunosc o fetiţă care a fost aruncată în hazna de mama ei„, a spus o doamnă.

Legea câinilor maidanezi,vot, parlament,animale, lege privind câinii fără stăpân, câini fără stăpân

2 comentarii

Violeta Gogu 07-06-2011 - 20:08

Cine isi asuma responsabilitatea pentru eutanasierea unor fiinte,ca,in fond,asta sunt si acele animale…Exista Dumnezeu.Nu cred ca le va fi bine acestor ,,viteji responsabili,, ! La ,,asumare,, nu-i intrece nimeni.Nu pot sa cred ca i-a cuprins grija fata de cetatenii patriei si ca timp de 20 de ani n-au fost in stare sa emita niste masuri pertinente si utile ca sa nu se ajunga aici sau poate ca au fost in stare dar nu au avut nici un interes in afara de acela de a mai adauga ceva bani – din fondurile alocate – in buzunarele lor care sunt atat de incapatoare…Sa-i vada Dumnezeu si sa-i judece pe cei care hotarasc crima!

Denali 07-06-2011 - 21:41

Dna Gogu , dta crezi in : Dreptul femeii asupra corpului ei ???….sau nu ???…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult