Acasa Actualitate-InternaSocial Legea Educatiei a trecut de Camera. Deputatii PSD si PNL au votat impotriva

Legea Educatiei a trecut de Camera. Deputatii PSD si PNL au votat impotriva

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, Legea educatiei, proiectul obtinand 181 voturi favorabile si 95 voturi „impotriva”, ale reprezentantilor PSD si PNL, care au sustinut ca aceasta lege sacrifica identitatea nationala. Legea educatiei va intra in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.


 

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a afirmat ca legea adoptata “nu este doar  o variantă proasta, ci si foarte rusinoasa, pentru ca sacrifica identitatea nationala”. „Identitatea nu sta intr-un partid si nici in presedintele Romaniei, ci sta in limba. In limba oficiala. In Romania, exista doua minoritati- maghiara si celelalte minoritati. In articolul 37, alineatul 2, se spune: limba si literatura romana se va preda pentru minoritati dupa manuale speciale. Adica limba romana se preda ca limba straina in Romania”, a subliniat Saftoiu.

Deputatul PSD Adrian Solomon a explicat de ce social-democratii nu sustin Legea: “Consideram ca e o lege profund nedreapta, antinationala, care nu face decat sa bulverseze ce era bun in sistemul de educatie, punand in antiteza institutii care ar trebui sa colaboreze. Se fac nedreptati in sistemul invatamantului universitar, acolo unde se pare ca elementul deciziei politice si guvernamentale in autonomia universitara va fi primordial, iar nu decizia de baza a Senatului universitatii”. Solomon a adaugat: “Sentimentele si idealurile natiunii romane, prin acest troc politic facut de PDL acceptandu-se pretentiile colegilor de la UDMR”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult