Acasa Actualitate-InternaSocial Liber la cartele prepay. Furnizarea datelor de identitate, neconstituțională

Liber la cartele prepay. Furnizarea datelor de identitate, neconstituțională

scris de C.S.
3 afisari

Cartelele prepay vor putea fi cumpărate, în continuare, fără obligativitatea furnizării datelor personale sau a unui document de identitate, legea privind identificarea utilizatorilor fiind declarată neconstituțională.

Liber la cartele prepay.

Liber la cartele prepay.

Curtea Constituţională a luat această decizie, cu majoritate de voturi. În motivarea deciziei CC, se arată că dispoziţiile legii nu au un caracter precis şi previzibil.

Potrivit judecătorilor Curții Constituționale, modalitatea prin care sunt obţinute şi stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice pentru care plata se face în avans (cartele pre-pay), respectiv a utilizatorilor conectaţi la puncte de acces la internet (wi-fi) nu reglementează garanţii suficiente care să permită asigurarea unei protecţii eficiente a datelor cu caracter personal faţă de riscurile de abuz, precum şi faţă de orice accesare şi utilizare ilicită a acestor date.

Decizia CC vine ca răspuns la excepţia ridicată în 9 iulie de Avocatul Poporului, care a atacat Legea pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, pe raţiuni legate, între altele, de ocrotirea vieţii intime şi de faptul că actul normativ nu ar reglementa criteriile obiective de stabilire a duratei stocării datelor cu caracter personal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult