Acasa Actualitate-InternaSocial Liga Studentilor Romani din Strainatate sustine Legea Educatiei Nationale

Liga Studentilor Romani din Strainatate sustine Legea Educatiei Nationale

scris de Ziua Veche
4 afisari

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta, vineri, printr-un comunicat, ca sustine proiectul legii Educatiei al MECTS. Studentii romanii din afara granitelor Romaniei recunosc in proiectul de lege al MECTS expresia principiilor fundamentale pe care se intemeiaza succesul educatiei superioare in cadrul universitatilor de prestigiu din intreaga lume: principiul valorii, al competentei si meritocratiei.


 

Proiectul propus este mai mult decat o lege: este o noua mentalitate. Conform acesteia, calitatea si performanta sunt rasplatite, iar mediocritatea si impostura academica sunt sanctionate. La fel se intampla si in strainatate: poti reusi—ca student, profesor sau ca universitate—numai daca demonstrezi ca esti mai bun decat ceilalti. Iar LSRS sustine cu tarie aceasta gandire, ca fundament al unui nou sistem”, a declarat Costin Elefteriu, Secretar General si co-fondator al Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

De asemenea, LSRS saluta descentralizarea, transparenta, accentul pe calitate, autonomia universitara si crearea premiselor unei competitii adevarate in invatamantul superior romanesc, asa cum propune proiectul MECTS. In acelasi timp, LSRS recunoaste potentialul de imbunatatire a prezentului proiect de lege. In acest sens, LSRS este solidara cu studentii din Romania si sprijina pozitia oficiala a organismului reprezentativ al acestora, Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), fata de proiectul Legii Educatiei Nationale inaintat de MECTS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult