Acasa Actualitate-InternaSocial Lista companiilor farmaceutice amendate de Consiliul Concurenţei

Lista companiilor farmaceutice amendate de Consiliul Concurenţei

scris de A.B.
3 afisari

Companiile farmaceutice Bayer, Sintofarm şi distribuitorii Mediplus, Polisano, Relad, Farmexim, Farmexpert, Fildas, Montero, ADM, Pharmafarm au fost sancţionaţi de Consiliul Concurenţei cu aproximativ 12 milioane euro, pentru încheierea unor înţelegeri privind interzicerea exportului de produse Bayer şi, respectiv, Sintofarm. Investigaţia privind interzicerea exportului de produse Bayer şi Sintofarm a fost declanşată de Consiliul Concurenţei, din oficiu, în septembrie 2009.

medicamente

Marea Britanie. Atentat cu Seroquel XL

Iată lista amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei: Bayer a primit o amendă de 7,25 milioane de lei; Sintofarm a fost amendată cu 63.000 lei; Mediplus a fost amendat de Consiliul Concurenţei cu 11,74 milioane lei; Polisano a fost amendat cu 3,75 milioane lei; Relad a fost amendat cu 1,58 milioane lei; Farmexim a fost amendat cu 4,85 milioane lei; Farmexpert a fost amendat cu 10,99 milioane lei; Fildas a fost amendat cu 5,82 milioane lei; Montero: amendă de 75.000 lei; ADM: amendă de 3,97 milioane lei; Pharmafarm: amendă de 1,38 milioane.

„Aceste înţelegeri anticoncurenţiale, considerate încălcări grave ale legislaţiei concurenţei, au avut ca obiect restrângerea concurenţei prin izolarea pieţei româneşti şi împiedicarea comerţului pe alte pieţe, inclusiv în cadrul pieţei comune. Implicarea distribuitorilor în activităţi de export nu conduce la riscul unei aprovizionări necorespunzătoare a pieţei româneşti deoarece, conform reglementărilor în vigoare, distribuitorii angro au obligaţia de a satisface cu prioritate şi în mod satisfăcător cerinţele pieţei din România”, a declarat, pentru rtv.net, Bogdan Chiriţoiu, preşedinele Consiliului Concurenţei. În 2011, Consiliul Concurenţei a finalizat o serie de investigaţii în domeniul farmaceutic, în urma cărora a aplicat amenzi de 60 milioane lei (aproximativ 14 milioane euro).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS