Acasa Actualitate-InternaSocial Litoral 2010. “Dragonul” inteapa in continuare. Sute de pesti morti scosi de valuri la tarm

Litoral 2010. “Dragonul” inteapa in continuare. Sute de pesti morti scosi de valuri la tarm

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenta, joi dimineata, pana la ora 11.00, pentru alte sase persoane, patru aflate in statiunea Mamaia, una in Neptun si alta in statiunea Saturn,  intepate de pestele  „dragonul de mare, informeaza Mediafax.

Mai multi turisti aflati pe litoral au ajuns, in ultimele zile, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au fost intepati de pestele care face parte dintr-o specie numita popular „dragon de mare”.

Dragonul de mare (trachinus draco) traieste pe fundul nisipos al marii, in apropierea tarmului si, de multe ori, pescarii il prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peste foarte periculos si necesita o atentie deosebita la eliberarea din carlig deoarece la inotatoarea dorsala are tepi veninosi, a caror intepatura este extrem de periculoasa.

Pe de alta parte, sute de pesti morti au fost scosi la tarm de apele Marii Negre, pe plajele din Navodari, Mamaia si Constanta, dupa ce, din cauza caldurii, dar si a cresterii aportului de apa dulce varsata in mare din Dunare, in ultima perioada a crescut mortalitatea piscicola.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult