Acasa Actualitate-InternaSocial Liviu Dragnea vrea în libertate. Fostul lider al social democraților cere rejudecarea procesului

Liviu Dragnea vrea în libertate. Fostul lider al social democraților cere rejudecarea procesului

scris de Misu Andrei
30 afisari

La șase luni după ce a fost încarcerat, Liviu Dragnea vrea în libertate. Fostul lider al social democraților cere rejudecarea procesului în care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare.

Liviu Dragnea a ajuns la Curtea Supremă de Justiție pentru a-și susține cauza, fiind prima sa apariție publică din ultimele luni. El a fost adus de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat. În acest dosar, Liviu Dragnea a depus o contestaţie în anulare a pedepsei din dosarul angajărilor fictive. Fostul lider PSD speră să obţină anularea sentinţei care l-a trimis după gratii, de trei ani şi jumătate.

Contestaţia în anulare a fost depusă luna trecută. În cerere, se invocă decizia Curţii de Apel Bucureşti privind compunerea completurilor de judecată de la instanta supremă. Dacă ar fi acceptată această solicitare, sentinţa de condamnare ar fi anulată, iar procesul se va rejudeca. Automat, Dragnea ar fi eliberat din închisoare. Azi, instanţa ar urma să se pronunţe pe admisibilitatea cererii. Abia la un termen viitor se va putea lua în discuţie solicitarea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult