Acasa Actualitate-InternaSocial Liviu Pop: 7900 de posturi pot fi deblocate în învăţământ

Liviu Pop: 7900 de posturi pot fi deblocate în învăţământ

scris de Laurentiu Banches
365 Afisari

Cele aproape 8000 de posturi din învăţământul atât preuniversitar, cât şi în cel universitar ar putea fi deblocate prin două acte normative pregătite de guvern.

Liviu Pop

Liviu Pop deblocheaza aproape 8000 de posturi in invatamant

Ministrul interimar al educaţiei, Liviu Pop a anunţat, potrivit Agerpres, că urmează să fie deblocate prin cele două acte normative, nu mai puţin de 5500 de posturi la nivelul şcolilor general şi al liceelor şi 2400 în învăţământul universitar. Acesta a precizat că „posturile didactice blocate până acum au fost.cele de la auxiliar şi nedidactic, pentru că sunt şcoli care au, în momentul de faţă, chiar şase posturi neocupate”, la şapte posturi fiind posibilă angajarea unui singur om, conform legii.

Anterior, miercuri, 23 mai, guvernul a decis ca numărul de granturi pentru anul universitar 2012-2013 să fie mai mare cu peste 28.000 decât prevedea proiectul elaborat în mandatul fostului ministru, Cătălin Baba. Astfel, conform Radio România Actualităţi, numărul locurilor gratuite pentru studenţi creşte cu 17.000, pentru masteranzi cu 10.000, iar pentru doctoranzi urmează să fie dublate.

3 comentarii

BULA 25-05-2012 - 20:33

Astia de la USL sunt dementi ! Vor sa dubleze numarul de analfabeti cu diploma universitara si cu doctorat.

Cu cau e criza economica mai mare si nu sunt locuri de munca, cu atat se umfla cifrele de scolarizare la universitati.
Se pare ca planul lui Basescu de a inchide treptat universitatile comunale si de a-i trimite pe absolventii de liceu la munca in Vest, sa aduca „mirodenia” (valuta cu care sa plateasca datoria la FMI) a dat gres, pentru ca Romania nu va fi primita in Schengen nici anul asta.

Mache 25-05-2012 - 20:52

Nu fi ingrijorat Bula. Pentru moment o sa mai dea ceva pomeni prin invatamant.

Dupa alegeri oricine vine o sa trebuiasca sa inchida fest facultati de balta si sa introduca locuri cu plata cat incape. Evdient ca finantarea mai stransa va lasa pe drumuri destui milogi care prind azi muste prin facultatile romanesti…. 😉

Cercul 27-05-2012 - 20:03

Fiecare zi, fiecare masura a guvernului intareste ceea ce in repetate randuri am subliniat. Am zis ca facultatile pedagogice sunt singurele bune. De merge rau economia, de merge bine profesorii si studentii vor avea parte de haraciul smuls statului roman preasupus.
E lux sa fii in invatamant si multi sunt pizmasi, dar trebuiau sa se gandeasca mai bine cand au dat la facultate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult