Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE: Limba română, baremul la evalurea nationala 2012 se modifica

UPDATE: Limba română, baremul la evalurea nationala 2012 se modifica

scris de Laurentiu Banches
233 Afisari

UPDATE: Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat miercuri că baremul la evaluarea naţională la proba de limba română se va modifica. Totodată, ministrul a afirmat că vor fi recorectate lucrările de la această probă şi vor primi punctaj maxim pentru subiectul contestat atât elevii care au susţinut că propoziţia este subiectivă, cât şi cei care au scris că este predicativă. Liviu Pop a mai spus presei că a primit din partea Academiei Române răspunsul că la subiectul disputat ambele variante sunt corecte.

Ministrul Interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, 27 iunie că elevii care au răspuns greşit la subiectul ambiguu nu vor fi afectaţi de acesta la evaluarea naţională.

Liviu Marian Pop calmeaza elevii care au gresit la subiectul controversat (foto:emaramures.ro)

Liviu Marian Pop a explicat că potrivit unor măsuri prezentate în şedinţa de Guvern, “elevul nu va fi afectat la repartiţia computerizată de aceast răspuns”. Aceasta a anunţat că raspunsul la subiectul controversat de la proba de limba română înseamnă 0,15 puncte în ponderea notei finale a elevului, precizând că “dacă acest punctaj afectează repartiţia, avem soluţii să eliminăm acest lucru şi să nu fie afectaţi elevii din România, la repartiţia computerizată”.

Totodată, potrivit Agerpres, Ministrul Interimar al Educaţiei, a menţionat că se poate dispune şi suplimentarea locurilor în unele licee, acolo unde va fi cazul. Liviu Pop i-a invitat, însă, pe elevii care se consideră prejudiciaţi de subiectul ambiguu de la testare să depună contestaţie.

Liviu Marian Pop l-a învinuit cu această ocazie pe predecesorul său Daniel Funeriu pentru ambiguitatea subiectului în cauză, pentru că toate subiectele au fost realizate şi sigilate în luna martie, el nefiind vinovat de cele petrecute. De asemenea, acesta a adăguat că îşi face griji în legătură cu examenul de bacalaureat la care speră ca “la proba scrisă la limba şi literatură română de luni(2 iulie) să nu mai avem capcane de genul acesta”.

De asemenea, Liviu Pop s-a arătat în favoarea introducerii examenului de admitere în liceu în locul evaluării naţionale, precizând că va propune aceasta Guvernului. Ministrul Interimar al Educaţiei a mai spus că este dezamăgit de numărul mare de absenţe de la prima probă de la Evaluarea Naţională: “este trist că aproximativ 28.000 de elevi nu s-au prezentat la evaluarea naţională”.

3 comentarii

Romeo2110 28-06-2012 - 07:29

De ce nu iese Funeriu sa ne spuna daca e subiectiva sau predicativa ?

Presa romana doarme in front…

Sile 28-06-2012 - 10:24

Chestia imi aminteste o intiplare reala de prin anii 70., la un examen la Limba romana un presedinte de dooperatie a fost corectat de profesoara : Ion Creanga nu a scris Pupaza din plop ci pupaza din teti. Reactia acestuia:la urma urmei ce mi-e plop ce mi-e tei? Ce mi-e subiëctiva ce mi-e predicativa.D-l Romeo 2110 merge pe aceeas chestie, D-l Funeriu are un doctorat in chimie, pentru rezolvarea problemei e nevoie de un doctor in filologie.Sau de un absolvent care si-a dat bacalaureatul in ROmania.Dar care a invatat carte. O zi buna !

Romeo2110 29-06-2012 - 07:52

Dl Sile n-a inteles cum stau lucrurile:

Subiectele au fost facute in martie de echipa Funeriu. Au stat sigilate pana luni.
Noul ministru A PREULAT CONTROVESA, SI TREBUIE SA DEA O SOLUTIE.

RASPUNDE CEL CE A CREAT CONTROVERSA, SI CEI CE L-AU PUS ACOLO !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS