Acasa Actualitate-InternaSocial Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, la sfârsit de noiembrie 2015 (foto)

Lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, la sfârsit de noiembrie 2015 (foto)

scris de Doru Dragomir
32 afisari

Am parcurs, în urmă cu câteva zile, în ultima zi însorită de noiembrie, cele trei loturi ale autostrăzii A1 Lugoj-Deva [total 72km] şi pentru prima dată, am mers pe cele trei loturi, circa 26-28 km de autostradă la nivel de asfalt binder, ceea ce, veţi spune, nu este suficient, dar totuşi e un avans semnificativ faţă de lunile precedente.

Autostrada la nivel asfalt binder, inclusiv fasia mediana terminata, km33

Autostrada la nivel asfalt binder, inclusiv fasia mediana terminata, km33

Fişa de proiect prevede finalizarea celor trei loturi în mai 2016, dar personal nu cred că este posibil acest lucru, având în vedere că mai avem câţiva kilometri de autostradă neîncepuţi. Ca termen realist, bazat pe experienţa mea de peste 6 ani de relatări despre autostrăzile României, văd finalizarea celor trei loturi în vara–toamna anului viitor, cu condiţia demarării lucrărilor de la km 90-99, lot 4, unde lipseşte autorizaţia de construcţie, dar şi a asigurarii integrale a costurilor de execuţie.

Culei - pasaj pe autostrada peste DN 68A, km 42,6

Culei – pasaj pe autostrada peste DN 68A, km 42,6

Concret, pe lotul 2 Traian Vuia- Cosevita, km 27.6-56.2, cu lungimea totală de 28,6 km,constructorul s-a concentra pe sectorul Traian Vuia- Margina [cca14 km] unde avem deja caseta autostrăzii finalizată şi asfalt binder pe cca 8 km.

Lucrari la fundatia autostrazii, km32

Lucrari la fundatia autostrazii, km32

La viaductul de la km 38, în dreptul Făgetului, s-a suprabetonat, urmează terminarea culeilor si a umpluturilor aferente. Supratraversarea căii ferate de la nodul Margina are culeile turnate, urmează grinzile principale şi suprabetonarea, iar la viitoarea supratraversare a drumului naţional DN 68 A se betonează culeile.

Pasaj pe autostrada peste calea ferata km42

Pasaj pe autostrada peste calea ferata km42

Se lucrează şi la terasamentele nodului rutier Margina, unde avem bretelele de acces la nivel de fundaţie.Valoarea totală a lucrărilor lotului 2, conf. fişei de proiect va fi de 127,8 mil.euro, indice de preţ de 4,47 mil.euro/km şi vom avea un total de 46 lucrari de artă, din care 4 ecoducte.
Doresc sa precizez cu această ocazie că relatarile mele sunt o imagine a situaţiei la zi a stadiului lucrărilor, fără a avea pretenţia de a avea menirea de laborator de calitate şi nici de diriginte de şantier, deasemeni nu sunt un comentator al declaraţiilor oficialilor români.

Stilp LEA ce va fi deviat

Stilp LEA ce va fi deviat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult