Acasa Actualitate-InternaSocial Ludovic Orban, după discuțiile din Coaliție: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022.

Ludovic Orban, după discuțiile din Coaliție: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022.

scris de Misu Andrei
93 Afisari

Ludovic Orban a anunțat luni că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022. „Există o decizie luată”, a precizat liderul PNL. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: S-au discutat liniile mari ale construcției bugetare și am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți. Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung.

Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie deocamdată.

Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat prefecturilor, și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea Legii bugetului.

Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult