Acasa Actualitate-InternaSocial Lugoj. Elev bătut cu pumnii şi cu picioarele într-o sală de clasă (VIDEO)

Lugoj. Elev bătut cu pumnii şi cu picioarele într-o sală de clasă (VIDEO)

scris de A.P.
50 afisari

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, dar şi conducerea Liceului ”Aurel Vlaicu” din Lugoj fac anchete, după ce un elev de clasa a IX-a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de alţi colegi de-ai săi, într-o sală de clasă. Incidentul, care s-a petrecut joi, într-o pauză, a fost sesizat şi Poliţiei, iar elevul care îl loveşte primul pe colegul său riscă să fie exmatriculat.

elev batut lugojInspectorul-şef al ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat pentru News.ro că incidentul s-a petrecut joi, în pauza de la ora 13.00, la Liceul ”Aurel Vlaicu” din municipiul Lugoj.

Din înregistrarea postată pe internet reiese că elevii implicaţi s-au pregătit special ca să filmeze bătaia, înainte de scena violentă ei aranjând mobilierul. În imagini se vede cum un băiat îi dă altuia câteva palme, îl împinge de perete, apoi începe să îl lovească puternic, cu pumnii, până victima cade. Agresorul însă nu se opreşte şi îl loveşte pe cel căzut cu picioarele. Apare apoi un alt băiat care pare că încearcă să îl oprească pe atacator, după care vine un altul, care îl loveşte şi el pe cel bătut.

Totul se întâmplă sub privirile altor elevi prezenţi în sala de clasă unde are loc agresiunea.

Incidentul s-a petrecut la clasa a IX-a profesională, iar agresorul este un elev de clasa a IX-a care a mai fost repetent. Sancţiunea maximă ce se poate aplica unui elev este exmatricularea, însă în acest caz nu este posibilă, potrivit regulamentelor şcolare. Exmatricularea se poate aplica la clasele a XI-a şi a XII-a, nu şi la clasa a IX-a. Considerăm că trebuie stabilită implicarea elevilor, iar cei vinovaţi pot avea nota scăzută la purtare, aceasta putând să ducă la repetenţie”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul-şef al ISJ Timiş a mai spus că se face o anchetă în unitatea şcolară pentru a se stabili şi unde era profesorul de serviciu în momentul agresiuni.

”Cel mai vinovat este elevul care a aplicat loviturile. Elevul trebuie sancţionat cu sancţiunea maximă”, a mai spus Danielescu.

Potrivit Aurei Danielescu, conducerea liceului din Lugoj unde a avut loc agresiunea urmează să depună o plângere la Poliţie. De altfel, conducerea unităţii şcolare a informat-o pe şefa ISJ Timiş că încă de joi seara Poliţia a fost înştiinţată verbal de acest eveniment, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie depusă o sesizare oficială.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult