Acasa Actualitate-InternaSocial Luni incepe bacalaureatul

Luni incepe bacalaureatul

scris de Ziua Veche
10 afisari

Luni incepe prima etapa a bacalaureatului din 2010. Prima proba va este cea orala la Limba Romana. Din acest an, examenul va avea numai trei probe scrise. Elevii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba Romana, a doua proba la Matematica, pentru elevii de la filiera tehnologica, real si o parte din vacational si Istorie, pentru profilul uman si o parte din vocational.

Examenul de bacalaureat va cuprinde si mai multe evaluari orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana (in perioada 15-17 februarie 2010) si, dupa caz, in limba materna, pentru elevii care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale (in 17-19 februarie), transmite Hotnews. O alta evaluare este cea privind competentele digitale (in perioada 19-29 aprilie), la care se adauga evaluarea competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal (31 mai – 4 iunie). Prima proba scrisa la examenul de bacalaureat va fi la Limba romana, in 28 iunie 2010, urmata de Limba materna – in 29 iunie, proba obligatorie a profilului – in 30 iunie si proba la alegere – 2 iulie. Pe 4 iulie vor fi afisate rezultatele, inperioada 6-7 iulie vor fi evaluate contestatiile, iar pe 8 iulie vor fi anuntate rezultatele finale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult