Acasa Actualitate-InternaSocial MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Ucraina

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Ucraina

scris de S. P.
2 afisari

MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezenţa în zonele în care se desfăşoară manifestaţii.

MAE avertizează asupra pericolelor la care se expun românii pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES, „având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomandă insistent cetăţenilor români să nu participe la aceste acţiuni. Atenţionarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale oraşului Kiev (Piaţa Independenţei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar şi pentru alte localităţi în care se desfăşoară sau se pot declanşa manifestaţii asemănătoare”.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români să evite orice deplasare spre Kiev, având în vedere că începând de miercuri, ora 00.00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport, iar transportul urban subteran – metroul – este suspendat de marţi, de la ora 16,00.

Potrivit unui bilanţ al Ministerului ucrainean al Sănătăţii, 25 de persoane şi-au pierdut viaţa după reizbucnirea violenţelor marţi la Kiev. 241 de persoane, între care 79 de poliţişti şi cinci jurnalişti, au fost rănite.

1 comentariu

pathfinder 19-02-2014 - 14:23

La Cernauti e liniste.
Deocamdata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult