Acasa Actualitate-InternaSocial Mamele ar putea primi doar un an indemnizatia pentru cresterea copilului

Mamele ar putea primi doar un an indemnizatia pentru cresterea copilului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botiş citiat de Mediafax.


Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.

În 20 septembrie, Premierul Emil Boc spunea că Guvernul intenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând „generozitatea” unor astfel de plăţi.

Curtea Consituţională a validat, pe 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult