Acasa Actualitate-InternaSocial Manifestatii in Europa impotriva politicii privind romii

Manifestatii in Europa impotriva politicii privind romii

scris de Ziua Veche
2 afisari

.In 130 de orase din Franta si din Europa vor fi organizate manifestatii pentru a denunta „xenofobia” guvernului francez impotriva romilor, cu participarea a numeroase asociatii, sindicate si partide politice, relateaza Euronews.


Manifestatiile se vor desfasura in peste 130 de orase din Franta si in fata ambasadelor franceze din mai multe state ale Uniunii Europene, pentru a protesta in special fata de inasprirea politicii Frantei privind tiganii romani si bulgari, cetateni europeni. „In fata xenofobiei si politicii stalpului infamiei: libertate, egalitate, fraternitate”, se poate citi in apelul la mobilizare. La Paris, ziua de mobilizare va incepe la ora 11.00 (12.00, ora Romaniei), in apropierea Ministerului Imigratiei, dupa care manifestatia va porni la ora 14.00 din piata Republicii, potrivit AFP, citata de RRA.

Zeci de organizatii vor fi prezente, intre care numeroase asociatii, organizatii sindicale si partide de stanga, reprezentate de personalitati precum Olivier Besancenot, Bertrand Delanoe, Cecile Duflot si Jean-Luc Melenchon. Aproximativ 15 lideri ai Partidului Socialist vor fi prezenti, printre care presedintele regiunii Ile-de-France, Jean-Paul Huchon, deputatul Arnaud Montebourg si purtatorul de cuvant Benoit Hamon. Potrivit cotidianului Le Monde, vor fi organizate manifestatii in fata ambasadelor din mai multe capitale europene, precum Roma, Madrid, Londra, Lisabona, Budapesta, Bucuresti si Nicosia, la apelul retelei europene impotriva rasismului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS