Acasa Actualitate-InternaSocial Marcel Ciolacu: Minerii din Valea Jiului nu cer măriri de salarii, ci doar plata muncii lor

Marcel Ciolacu: Minerii din Valea Jiului nu cer măriri de salarii, ci doar plata muncii lor

scris de Misu Andrei
116 Afisari

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a discutat vineri cu minerii din Valea Jiului, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook. Acesta spune că minerii trebuie „tratați cu demnitate și respect” și că guvernul trebuie să le plătească salariile.

foto facebook PSD

„Am vorbit mai devreme cu cei din Valea Jiului și am văzut care este starea de spirit a oamenilor. Minerii de la Lupeni, alături de cei din Vulcan și Livezeni, nu cer măriri de salarii, ci doar plata muncii lor. E dreptul lor și sunt alături de ei!

Acești oameni nu trebuie umiliți, ei vor doar dialog și să fie tratați cu demnitate și respect pentru munca lor.

În 2019, Guvernul PSD a dat OUG 60, care asigura supraviețuirea mineritului în Valea Jiului și locurile de muncă pentru mii de familii. Actualii guvernanți nu fac nimic în afară de a tăia și distruge”, scrie Marcel Ciolacu.

În Valea Jiului sunt proteste, după ce minerii nu și-au primit banii pe luna ianuarie. Aceștia ar fi trebuit să primească banii pe 15 februarie.

După ce aproximativ 100 de ortaci de la Lupeni s-au blocat în subteran încă de marți, acum minerii de la Livezeni au recurs la același gest. Refuză să iasă din galerii. La Vulcan, protestul are loc în fața minei.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult