Acasa Actualitate-InternaSocial Mariana Bitang propune o zi pe saptamana de sport pentru elevi

Mariana Bitang propune o zi pe saptamana de sport pentru elevi

scris de Ziua Veche
2 afisari

Consilierul de stat la Administratia Prezidentiala, Mariana Bitang, a criticat, joi, la dezbaterea parlamentara privind modernizarea sportului romanesc, proiectul legii educatiei, aratand ca sportul a disparut total din preambulul acestei legi, „ca forma de modelare complexa a unui elev”. Ea a atras atentia ca, daca nu se va acorda „un pic mai mare atentie” sportului, se va vorbi despre performanta la timpul trecut si nu la prezent sau la viitor, informeaza Mediafax.


 

„Sportul a disparut total din preambulul legii educatiei, ca forma de modelare complexa a unui elev si ne-am dori foarte tare ca acest lucru sa revina la formatul anterior”, a afirmat Bitang.

Ea a aratat ca sunt mai multe legi care trebuie amendate, intre care si cele referitoare la investitiile in sport si, in acest sens, a cerut sprijinul parlamentarilor.

„Trebuie ca federatiile si sportul de performanta sa nu traiasca doar din bugetul alocat de Guvern, care este infiorator de sarac, ci sa aiba o oarecare independenta si o demnitate de care sportul are nevoie in ziua de astazi” , a spus Bitang, adaugand ca nu crede ca un an sportiv dureaza doar 8 luni, atat timp cat primeste sportul buget de la stat.

Mariana Bitang a propus, la dezbatere, ca elevii sa aiba o zi pe saptamana de sport, „sa se creeze un cadru copiilor ca sa se miste”.

„Certandu-ne pe numarul de ore se sport, ca sunt in trunchiul comun, ca sunt in afara trunchiului, constat ca UE ne-a constrans sa reducem numarul de ore, vis-a-vis de celelalte materii. Atunci, daca nu putem sa cadem de comun acord asupra numarului de ore, haideti sa facem o zi de sport pe saptamana, sa cream cadrul copiilor sa se miste”, a adaugat consilierul de stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult