Acasa Actualitate-InternaSocial Mariana Câmpeanu: Salariile bugetarilor, reîntregite începând cu 2013

Mariana Câmpeanu: Salariile bugetarilor, reîntregite începând cu 2013

scris de A.B.
4 afisari

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că ultima tranşă pentru reîntregirea salariilor bugetarilor va fi în plată în prima lună a anului viitor iar indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85% în septembrie anul acesta.

campeanu

foto: manager.ro

„A doua tranşă de reîntregire a salariilor bugetarilor se va calcula în decembrie. Bugetarii vor primi aceşti bani în ianuarie 2013, ca orice salariu”, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Referindu-se la sumele pe care Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP/) le are de recuperat de la de la beneficiari din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori, Mariana Câmpeanu a arătat că procesul s-a declanşat, iar situaţia este reglementată. „A fost o interpretare de calcul, banii se recuperează. Situaţia s-a reglementat. În orice activitate, la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greşeală de programare poate să ducă la inadvertenţe. Sumele sunt mici şi se recuperează”, a explicat ministrul pentru Agerpres. CNPP are de recuperat de la beneficiari suma de 1,82 milioane lei din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori şi a dispus totodată începerea cercetării administrative a celor responsabili. În altă ordine de idei, Mariana Câmpeanu a anunţat că ţi indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85%, în septembrie, anul acesta. „Cred că revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu va avea loc în septembrie, dar vom încerca mai devreme dacă va fi o sesiune parlamentară extraordinară. Eu aş putea spune că, sigur, în septembrie se va întâmpla acest lucru”, a declarat Câmpeanu. Aceasta a subliniat că plafonul va rămâne la 3.400 lei, dar se va mări procentul mamelor care vor obţine creşteri ale veniturilor din această indemnizaţie. Mariana Câmpeanu a mai arătat că mamele care au salarii foarte mari se şi întorc foarte repede la muncă. Ministrul Muncii a anunţat recent că va înainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, cel mai important vizând revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu. Amendamentul se referă atât la opţiunea pentru concediul de un an pentru creşterea copilului, cât şi la situaţia concediului cu durata de doi ani. În ceea ce priveşte plafoanele indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acestea se vor menţine la nivelul actual: plafon minimal de 600 lei, plafon de 1.200 lei pentru opţiunea concediului de un an şi de 3.400 de lei pentru concediul de doi ani.

8 comentarii

BULA 28-06-2012 - 16:09

USL-istii au mancat rahat fara nerusinare, ca sa castige voturi la alegerile locale. Acum vad ca vor sa aplice planul lui Basescu-FMI, de privatizare a sistemului de asigurari de sanatate si de lasare a pop.ulatiei cu venituri reduse fara asistenta medicala. Mergem inainte, pe directia impusa de SUA, de aducere a Romaniei la nivelul de saracie si disperare din coloniile din America Latina.

BULA 28-06-2012 - 16:55

CU NERUSINAREEE !!!

Pribeagul 28-06-2012 - 18:00

“la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greşeală de programare poate să ducă la inadvertenţe. Sumele sunt mici şi se recuperează”, a explicat ministrul pentru Agerpres.”

Babuto, la nivel de stat, este inadmisibil. Ce fel de functionari sunt aia de gresesc? Functionarii statului, slujitorii nostri 🙂 i-am ales si i-am pus acolo pentru ca sunt… infailibili.

“revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu.”
Este o porcarie inadmisibila! Salariile sunt pentru ceea ce se presupune ca muncesc mamicile, indeminizatiile sunt doar… un ajutor, care trebuie sa fie pentru toti copilasii acelasi.

Politica privind indemnizatiile copilasilor, minim 600 lei!!!, – salariul mediu net in tara este sub 1500 lei!!!!!!!! – trebuie sa inceteze. Sunt anumite mamici care si-au facut din procreare un mijloc de existenta pentru ele si familiile lor. Daca aceste mamici si familiile lor ar trai in Crimeea n-ar fi nici o problema, dar fiindca traiesc in Romania este o stupiditate sa incurajezi asa ceva.

Apreciez, imi place exprimarea eleganta, placuta, care-ti merge la inima, a dnei Cimpeanu, dar in loc sa promita fel de fel, mai bine ar face pe… muta.

Nicoleta 29-06-2012 - 20:38

Cresterea procentului la 85% este praf in ochi atata timp cat nu se mareste plafonul pentru 2 ani si ramane doar la 1200 lei. De ce nu le dati, doamna Mariana Campeanu, mamelor cu venituri medii dreptul sa aleaga cand se intorc la munca, asa cum declarati pe la televiziuni si le obligati sa se intoarca cat mai repede.

ana 03-07-2012 - 12:50

ai perfecta dreptate nicoleta, pentru noi cele cu venituri medii aceasta marire e praf in ochi

Marius Bâtcă 03-07-2012 - 13:26

Care ar fi cuantumul veniturilor medii, la care va referiti?

BULA 03-07-2012 - 14:42

Sa se dea salariul la valoarea in euro de dinainte de reducerea cu 25%. Sa se tina seama de cat a fost inflatia si sa se refaca puterea de cumparare a salariatilor. Altfel e prosteala in fata.

ValVerde 03-07-2012 - 14:59

Bravo mai Bula !!
Asa gindeste un spirit combativ, cu picioarele pe pamint !

Cind emanatiile gindirii incep cu „Sa se dea”, asa…la modul impersonal, e clar ca urmeaza o bogatie de idei valoroase.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult