Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Marica cere demisia lui Băsescu: A negociat cu un infractor

UPDATE Marica cere demisia lui Băsescu: A negociat cu un infractor

scris de M.A.
5 afisari

UPDATE 20.10Vasile Marica susţine că din 1997 are dosar de urmărire informativă, iar, dacă la dosarul său există informaţii prin care să se facă dovadă a unor nereguli, atunci el oricând este dispus să dea socoteală. „Eram dispus să-mi dau demisia din funcţiile sindicale dar, după ce am aflat de discuţiile pe care acest infractor le-a avut la Cotroceni şi cum acest sindicat este utilizat de preşedintele României în interesele sale politice şi pentru a ataca sindicaliştii am decis să lupt în continuare”, a spus Marica. În calitate de cetăţean liber al Uniunii Europene preşedintele Sed Lex a anunţat că va cere protecţie ambasadelor Uniunii Europene la Bucureşti cât şi Ambasadei Statelor Unite pentru el şi familia lui.
Liderul sindical susţine că acea tablă de şah care a fost dată publicităţii de sindicatul ProLex privind corupţia în vamă a fost realizată la Cotroceni de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pentru a creşte imaginea preşedintelui şi a denigra liderii sindicali. În opinia lui Vasile Marica, regele sau regina sunt baronii locali, care numesc şefii în vămi, iar pionii sunt vameşii. Totodată, preşedintele Sed Lex susţine că în prezenţa europarlamentarului Cristian Preda cât şi a preşedinţilor de confederaţii sindicale i-a spus preşedintelui României că „se iau bani pentru a numi diferite persoane pe funcţie în vămi, iar la Ministerul de Finanţe, în prezenta preşedintelui României, a primul ministru şi a altor miniştrii şi lideri de partide i-a spus preşedintelui să renunţe la politizarea în vămi pentru că aceasta generează corupţie”. Liderul sindical cere preşedinţilor partidelor din coaliţia de guvernământ să spună dacă aceasta este ţara pe care ei vor să o construiască pentru ţara lor. În ceea ce priveşte verificarea ANI, a averilor liderilor sindicali, Vasile Marica susţine că este bună dacă nu este făcută la comandă. În ceea ce-l priveşte, dacă ar fi luat banii de care este acuzat, nu mai făcea un împrumut de 150.000 euro în bancă pentru a-şi construi o casă.
Intervenind în cadrul unei emisiuni de televiziune, Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al preşedinţiei, susţine că afirmaţiile făcute de liderul sindical Vasile Marica sunt false, că Marius Ungureanu nu s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, transmite Agerpres.

UPDATE 19.45: „Îl anunţ pe preşedinte că dacă stă cu infractorii la masă nu este preşedintele meu”, a declarat Marica. El i-a cerut lui Cristian Preda să recunoască faptul că el i-a comuncat preşedintelui că pentru numirile în funcţii se cer bani.  „Tabla de şah de care se vorbeşte (făcută publică de Vasile Lincu de la Pro Lex – n.r.) a fost construită la Cotroceni de Lăzăroiu. Tabla de şah este baronul local şi cel care numeşte în funcţie. Blejnar şi Ialomiţianu nu au forţă împtriva baronului local”,  a mai spus Marica, care a adăugat că va prezenta un document privind modul în care se fac numirile în funcţii. El a spus că „în numele cetăţeanului Marica” îi cere demisia preşedintelui şi că se va adresa ambasadelor UE şi a SUA, pentru a-şi proteja familia şi casa, transmite Mediafax.

Liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, i-a cerut joi demisia lui Traian Basescu, pe care il acuza ca a purtat negocieri, in perioada 4 – 14 februarie, cu fostul vames Marius Ungureanu, care a afirmat in urma cu cateva zile ca i-a oferit mita lui Marica, transmite HotNews.ro.
Vasile Marica

foto: antena3.ro

„In numele cetateanului Marica ii cer demisia presedintelui pentru aceste fapte grave”, a spus el, intr-o conferinta de presa. „Am primit informatii ca acest infractor de drept comun – Marius Ungureanu – care e cunoscut consumator de droguri a purtat negocieri cu presedintele Romaniei in perioada 4 – 14 februarie pana cand presedintele a facut declaratiile la Romania Libera in asa fel incat sa declare despre mine lucruri neadevarate”, a spus el. Marica a sustinut ca negocierile au durat atat de mult deoarece Ungureanu a dorit sa discute tete-a-tete cu Basescu. „Anunt public pe toata lumea sa stie ca acest individ se lauda deja in piata ca l-a inregistrat pe presedintele Romaniei in discutia cu el si ca Basescu e santajabil in acest moment”, a spus liderul Sed Lex.

Îl anunţ pe preşedinte că, dacă stă la masă cu infractorii, nu este preşedintele meu. Să denigreze pe cineva care nu a avut niciodată dosar penal, şi am dosar de urmărire informativă din 1997, sunt urmărit informativ permanent şi corect, de statul roman, pentru că puteam să intru în trafic de stupefiante de alcool. Dacă există la dosarul meu acele fapte în perioada descrisă de acest Ungureanu, eu sunt gata să-mi dau demisia”, a continuat Marica, potrivit Antena3.


23 comentarii

Aolica 18-02-2011 - 08:40

Dar tu scatografule, numai cacaturi scrii.

Aolica 18-02-2011 - 08:40

Asta era pt. Urbos…

Huhu Ciu 18-02-2011 - 15:01

Bravo Marica, ai singe in instalatie!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult