Acasa Actualitate-InternaSocial Marş, (al) secuilor, în lanţ!

Marş, (al) secuilor, în lanţ!

scris de M.A.
15 afisari

„Marele marş al secuilor”, organizat de CNS în 27 octombrie, prin formarea unui lanţ viu de 45 de kilometri în Covasna, pe DN 11. Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna propune un „armistiţiu” între partidele maghiare din Transilvania.

27 octombrie. Marş (al) secuilor, în lanţ!

27 octombrie. Marş, (al) secuilor, în lanţ!

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PCM sprijină iniţiativa Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) de a organiza în 27 octombrie un marş de protest faţă de proiectul de regionalizare şi pentru autonomie, prin formarea unui lanţ viu de 45 de kilometri în Covasna, pe DN 11.

„Sprijinim şi ne vom implica activ în organizarea marelui marş al secuilor. PCM întotdeauna a participat şi a sprijinit orice fel de acţiune ce vizează comunitatea maghiară, pentru autonomie sau în problema regionalizării. Mă bucur că toate organizaţiile politice şi civice, precum şi bisericile noastre sprijină acest marş„, a spus preşedintele PCM Covasna, citat de corespondentul Mediafax.

Kulcsar Terza a precizat că PCM va mobiliza oameni în toate localităţile din Covasna, pentru ca astfel „cât mai mulţi secui” să fie prezenţi la această acţiune de protest.

„Este vorba despre formarea unui lanţ viu de aproape 50 de kilometri, iar noi credem în succesul acţiunii. Însă, în acest scop este nevoie de o solidaritate şi, din acest motiv, propun partidelor maghiare un armistiţiu în această perioadă. Nu poţi organiza cu succes o asfel acţiune în timp ce ne atacăm reciproc. Să avem în vedere doar cauza, şi să organizăm împreună. Ştim că există voinţă şi dorinţă pentru autonomie şi trebuie să dovedim acest lucru fiind prezenţi foarte mulţi la acest marş. Deci, să fie armistiţiu în această perioadă, politicienii să nu se atace, ci să ne solidarizăm”, a conchis preşedintele PCM Covasna.

Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc a anunţat în această lună că va organiza un nou miting de amploare faţă de proiectul de regionalizare al Guvernului şi pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Evenimentul, intitulat „Marele marş al secuilor„, va avea loc în 27 octombrie în judeţul Covasna şi va fi organizat simultan în 11 localităţi şi la o intersecţie de pe Drumul Naţional 11. Potrivit organizatorii, protestatarii ar urma să se adune în localităţi şi la intersecţia de la Reci, pentru a forma ulterior un lanţ viu de 45 de kilometri, între comunele Breţcu şi Chichiş.

4 comentarii

GORE 29-08-2013 - 18:47

Marș, secuilor, marș în hungaria!!!

Tom Cc 29-08-2013 - 20:46

cati secui s-au declarat oficial la recensamant pot sa marsaluiasca( nu cred ca sunt 700) !!!

ion 29-08-2013 - 21:20

sa va feresca DUMNEZEU de un razboi, io deja ascut brisca hirst,hirst nu uitai ce iati facut lu HOREA SI LU IANCU

pathfinder 29-08-2013 - 22:27

Pai cum sa organizeze maghiarii un mars secui(esc)?
Ce drac au urmasii (cica) ai lui atila cu o populatie de origini turcice?
La astia procentul de tacaniti e mult mai mare decat media…
Cu litera mica…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult