Acasa Actualitate-InternaSocial Martorii lui Iehova au omorât-o pe Alina Mureşan

Martorii lui Iehova au omorât-o pe Alina Mureşan

scris de D.S.S.
51 afisari

Alina Mureşan, din Miresu Mare, accidentată pe o trecere de pietoni, în Baia Mare, a murit după ce a petrecut patru zile în spital fără să primească transfuzii de sânge, pentru că părinţii ei, martori ai lui Iehova, au refuzat tratamentul.

A murit din cauza refuzului transfuziei de sange

Părinţii fetei au fost de acord ca femeia să fie supusă intervenţiei chirugicale, dar nu şi cu transfuzia de sânge. Ei au cumpărat o substanţă care stimulează producerea sângelui în organism pe care doctorii au folosit-o în timpul operaţiei. Potrivit specialiştilor, substanţa produce efecte doar după 10 zile de la administrare. Alina Mureşan a murit la două zile după intervenţie. 

Transfuziile de sânge nu sunt acceptate de martorii lui Iehova. Membrii acestei secte invocă versetul 14 din capitolul 17 al Leviticului: Căci viaţa oricărui trup stă în sângele lui care este în el. De aceea am zis copiilor lui Israel: Să nu mâncaţi sângele niciunui trup; căci viaţa oricărui trup este sângele lui: oricine va mânca din el va fi nimicit.

Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor, a declarat că medicii nu aveau dreptul de a trece peste dorinţa părinţilor pacientei. „Orice persoană are drepturi asupra propriului corp. În legea privind drepturile pacientului se specifică clar că fără acordul pacientului sau al aparţinătorilor nu se pot acorda tratamente, dacă acestea nu sunt dorite. Singura excepţie e când pacienţii sau aparţinătorii nu-şi pot da acordul, iar medicii se confruntă cu un pericol iminent„, a spus Vasile Astărăstoaie.

29 comentarii

SF 04-10-2011 - 08:23

oare nu soferul ala care nu a respectat legea a omorat-o?!?

bibi 04-10-2011 - 19:46

daca retardatii astia (pe care daca ii mai prind la usa mea le dau cu tigaia in cap) nu refuzau transfuzia, fata traia. Se zice ca nu ai voie sa-ti omori copilil (unii sunt chiar impotriva avortului), dar cretinii astia ce au facut? Cine pixul meu le da dreptul la viata si la moarte? I-as arde pe toti.
Si soferul e vinovat, normal, dar daca poti sa-ti salvezi copilul, de ce nu o faci? Ce parinte sanatos la cap ar lua o astfel de decizie? Voi, cei care sunteti parinti, ce ati fi facut? Sincer? Ati fi acceptat asa usor moartea copilului doar pentru ca o carte scrisa de alti cretini si mai mari spune asa?

viorel 04-10-2011 - 10:13

Nu mai extraterestrule,soferul a accidentat-o.De omorat au omorat-o parintii si iehovistii spalati pe creier…Adica a omorat-o prostia omeneasca.

boby 04-10-2011 - 13:55

auzi da ce religie avea soferu ala nevinovat care a spulberat-o pe trecerea de pitoni a fost cumva de aceeasi relige cu tine? Oare de ce nu te gandesti la asta? Apoi nu ma mir ca esti din categoria asa mia spus parintele asa trebuie sa fac nu conteaza ce crezi tu sau daca asa e bine …parintele ne spune. eu zic sa taci si sa nu te mai expui cu prostia in public.

intrebare 04-10-2011 - 14:01

De religia criminalului care nu a respectat codul rutier si a lovit-o pe tanara pe trecerea de pietoni nu spuneti nimic ?

Ciu Huhu 05-10-2011 - 11:38

Ba, si tu esti un cretin martor al lui Yehova?

Calin 07-10-2011 - 12:28

Nimeni nu isi i doreste sa moara. Aceste reactii emotionale si de inteles, se datoresc modului in care mass media prezinta informatiile. Dintr-un accident rutier cum este, se transforma in atac discriminatoriu. Legea dreptului pacientului nu mentioneaza nimic despre parintii pacientului adult. Ci numai pe eventualii reprezentanti legal. Totusi stirea mentioneaza „parintii care nu sunt de acord” si nu reprezentantul legal care sustine pozitia pacientului care nu se poate exprima.
Cine e de condamnat ? cel care se foloseste de dreptul sau sau cel care incearca sa-l priveze de acest drept?
Dreptul de a trece strada legal sau dreptul de a alege sau nu un tratament (Legea 46/2003), pot fi anulate? Atentie asadar la mass media.

BULA 07-10-2011 - 13:02

Ce ai vrut sa spui ?
Medicii erau obligati sa salveze copilul, pe baza a ce invatasera in facultate. Nu este normal ca niste parinti cu probleme psihice sa intervina si sa blocheze actul medical.
Consider ca salvarea vietii este prioritatea nr.1. Iar pocaitii si sectantii se pot incadra la persoane cu probleme de functionare normala a creierului.
Eu, daca eram medic, ii ignoram pe parintii fetitei (puneam gardienii sa-i tina la distanta) si faceam ce trebuia. Nici nu aveau cum sa stie idiotii daca i-am facut fetitei perfuzii cu sange. Consider ca medicii sunt vinovati de moartea fetitei. Nu si-au facut datoria.

valentin p. 04-10-2011 - 18:30

Dar despre acel om care a comis acest nefericit accident nu se spune nimic, nu s-a comentat. Mai comentata a fost victima care respecta cu toata dragostea porunca lui Dumnezeu decat acel om care a spulberato de pe trecere, din ce ai comentat tu Mircea

valentin p. 04-10-2011 - 18:40

Ai spus ca nu e bine sa comentezi dar ai facuto si ia-i si judecat fara sa cunosti ,dar si jucandu-te cu numele DUMNEZEULUI celui prea inalt IEHOVA care ne-a creat

BULA 04-10-2011 - 19:33

Du-te ba in ma-ta cu aberatiile tale. Au facut rau medicii pentru ca nu i-au administrat copilului sange. Eu, daca eram in locul lor, asa procedam si nimeni nu mi-ar fi facut nimic. Iehovistii au buba la cap si sunt manati de la spate de niste escroci care profita material de pe urma lor.

urbos 04-10-2011 - 20:01

Daca nu exista vreo hartie prin care pacienta sa se fi exprimat dinainte ca nu accepta sub nici o forma transfuzia, medicii erau obligati sa faca tot ce le statea in putinta pentru a o salva conform propriului juramant. Parintii aia nu aveau dreptul sa decida asa ceva.
Dar un medic adevarat, ii facea transfuzia chiar si cu document scris, pentru ca asta era datoria lui. Daca alora nu le place sa nu se mai duca la spital sau sa-si faca spital iehovist.
Medicii au fost si ei de rahat.

un crestin 04-10-2011 - 22:04

De data aceasta Urbis are dreptate. Medicii n-au nici o scuza ca au lasat copilul sa moara cand l-ar fi putut salva.
Asa cum au jurat, asa trebuiau sa actioneze.

Ori, erau si ei martori ?

pt urbos 05-10-2011 - 19:32

Exista o „hartie” care se numeste DIRECTIVA MEDICALA si care este semnata pe propria raspundere de fiecare persoana care este Martora a lui Iehova si in care isi exprima dorinta pentru un anumit tratament care nu necesita transfuzia de sange

BULA 05-10-2011 - 19:52

Iehovistii nu sunt sanatosi mintal, deci medicii erau obligati sa aplice procedurile standard pentru salvarea copilului. Alte discutii. cu hartiile semnate sau nu de iehovisti, sunt inutile.

urbos 05-10-2011 - 20:16

Datoria medicilor era sa incerce salvarea ei prin orice mijloace, pana cand familia ar fi scos-o eventual cu forta din spital.
Daca s-au dus in spital atunci trebuie sa accepte regulile spitalului, medicilor etc, nu sa joace medicul dupa cum canta neica nimeni.
Medicii sint acoperiti legal, nu despre asta e vorba, ci despre faptul in sine, care ii pune in culpa si pe medici.

In alta ordine de idei, o chestie ce pare caraghioasa desi e tragica, in astfel de conditii, cel care a accidentat-o nu trebuie cumva bagat la ucidere din culpa, caci s-a interpus decizia parintilor.

BULA 05-10-2011 - 21:42

Mai Urbos. ai dreptate in privinta soferului. Mai bine te faceai avocat si te umpleai de bani, decat sa tipi ca disperatul ca nu castiga PNL alegerile pentru ca nu voteaza nemultumitii.

urbos 05-10-2011 - 22:14

Tampitule, io nu iti spun tie sa castige PNL, pentru ca oricum esti prost ca noaptea si comunist, io zic doar sa pice Basescu si satra lui.
Scrie dreacu de o suta de ori, poate iti intra in capu ala.

costel 06-10-2011 - 00:49

dar de unde esti asa de sigur ca daca ii facea transfuzie traia fata?cateodata mai gresesc si medicii si dau si ei vina pe ce pot in cazul asta noroc ca era martora a lui IEHOVA si au iesit si ei cu camasa curata.unde a disparut revolta fata de medicii nostri care stim toti ca sunt niste adevarati macelari,ca fara destula mita te lasa sa mori?ar fii primul caz de genul asta in ROMANIA?

Marius Bâtcă 04-10-2011 - 18:42

@ Valentin P si alti „septici zilnici”
In cartile alea ale voastre nu scrie ca oamenii trebuie sa insipre si sa expire.
Voi, de exemplu, de ce inspirati si expirati?
Nu victima „a fost comentata”, ci gestul criminal al parintilor, care s-au lasat pacaliti de niste idioti, care nu accepta transfuzia.
Grav, ce a facut soferul, foarte grav.
Nejustificat de criminal ce au facut parintii!

Ciu Huhu 05-10-2011 - 11:42

Dute ba d-aicea, yehovistule, soferul a ranit-o doar, nu ar fi murit daca i se facea transfuzie, ala de a refuzat transfuzia e criminal, tre’ bagat la puscarie pe viata!

Ciu Huhu 05-10-2011 - 22:26

Du-te…!

jan dinu 04-10-2011 - 20:38

— AMERICA — triburilor religioase
In ziarul The Oregonian cel mai raspindit ziar din statul Oregon
ieri 3 octombrie publica doua fotografii mari- color luate la altarul Bisericii Sf.Aidan EpiscopalChurchin Gresham (suburbia Portlandului ):
O fetita de 7 ani a adus o capritza s-o bunecuvinteze – popa (pastorul )
In spatele ei asteptind la coada ,o tinara sta c-o cuseta unde are un iepurashi ….a doua fotografie ne-o arata pe alta „dama in jurul de 60 ani sta
pe banca cu un catelushi ….pentru a-i veni rindul ….
Oare nu avea dreptate nenea Eminescu cind spunea :
>> Religia e de dinshii inventata << …..
JD-USA

un crestin 04-10-2011 - 22:24

JURAMANTUL LUI HIPOCRAT

„Odata admis printre membrii profesiunii de medic:

Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

———————————————————————————————
Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;
—————————————————————————————-

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Formularea moderna a juramantului lui Hipocrat, adoptat de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975.

danydan 05-10-2011 - 10:23

Problema e alta…martorii lui iehova au interpretat gresit acel verset..sunt sigur k isus nu ar fi fost deacord cu asa ceva..e o crima si trebuiesc facute investigatii..

Ciu Huhu 05-10-2011 - 11:36

Yehovistii astia-s cei mai mari cretini!

dana 06-10-2011 - 11:55

Tot ce puteti face cred eu este sa lasati ca bunul dumnezeu sa hotarasca ,toti santem pacatosi si nu putem arunca cu piatra in nimeni,dar cate avorturi facen noi ,nu omoara ei cu religia lor atatea oameni,cred ca-i salveaza pe multi.am avut vecin alcoolic si scandalagiu acuma este de nerecunoscut si om de vaza in sat.nu-i omenesc asa ceva sa spunem despre nimeni.doamne dale putere la medici sa poata salva vieti in continuare si la noi ceilalti o minte sanatoasa NU ACUZATI!!!

ioana 06-10-2011 - 12:05

of doamne ,cati copii mor de foame pe strazi din cauza parintilor care nu se ingrijesc de ei si nu sant martori ,ii trimit la cersit ,dar nu am vazut un martor sa cerseasca sau sa nu-si trimita la scoala sau sa nu se ingrijasca de ei.
nu fac alceva decat ceea ce scrie in bilblie ,daca ar face toti ca ei nu ar mai fi atat URA ,razboaie,atate oameni acoolici,si nu ar mai fi divorturi din cauza infidelitatii pe urma carora sufera copii.DUREROS ca santeti asa de rai

costel 06-10-2011 - 22:35

va puteti lua mult si bine de martorii lui iehova dar ei nu au aparut niciodata la stirile protv ca si-au violat copiii,ca isi dau in cap unii la altii,ca fura etc.de fapt in societate sunt un exemplu asa cum ar trebui sa fim cu totii.dar adevarul e ca avem nevoie de multa umilinta sa facm asta inghitem toate mizeriile pe care le fac fratii nostrii ortodoxi si ne agatam de un caz sau doua care au aparut.¨”DE CE TE UITI LA PAIUL DIN OCHIUL FRATELUI TAU SI NU VEZI BIRNA DIN OCHIUL TAU”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult