Acasa Actualitate-InternaSocial Maşini cu număr de Bulgaria: Doar 90 de zile în România

Maşini cu număr de Bulgaria: Doar 90 de zile în România

scris de M.A.
6 afisari

Românii care deţin maşini cu număr de Bulgaria vor putea circula cu acestea pe drumurile din România maximum 90 de zile.

Masini Bulgaria (novinite.com)

Maşini cu număr de Bulgaria: Doar 90 de zile în România (foto: novinite.com)

Termenul decurge de la data achiziţionării autovehiculului respectiv, a afirmat marţi comisarul-şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Poliţiei Rutiere. Guvernul a aprobat marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Proiectul de lege are în vedere, în principal, transpunerea în legislaţia naţională a unor prevederi ale Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere.

O serie de reglementări se referă la obligativitatea înmatriculării în România a autovehiculelor proprietate a cetăţenilor români. Astfel, maşinile şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului de vânzare-cumpărare, într-un an calendaristic. Lucian Diniţă, comisar-şef al Poliţiei Române, a explicat că după această perioadă de 90 de zile, începând de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a autovehiculului, vor fi reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare, iar proprietarilor autovehiculelor le vor fi aplicate amenzi.

De asemenea, o altă prevedere a proiectului de lege menţionează că persoanele cu domiciliul în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat, vor avea obligaţia de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.

Potrivit evidenţelor Poliţiei Române, în prezent sunt înmatriculate în alte state aproximativ 45.000 de autovehicule, dintre care circa 19.800 sunt înmatriculate în Bulgaria”, a afirmat Lucian Diniţă. De asemenea, domnul comisar-şef a mai precizat că prin introducerea acestor reglementări nu se pune problema unor discriminări, întrucât proprietarii au dreptul de a-şi înscrie maşinile în statul în care au rezidenţa.

Totodată, proiectul de lege propune introducerea mopedelelor şi triciclurilor în categoria autovehiculelor, iar pentru conducerea acestora devine obligatorie deţinerea unui permis de conducere corespunzător, începând cu data de 19 ianuarie 2013.

3 comentarii

calu 24-04-2012 - 23:33

Va asteptam in Piata Universitatii pe 1 Mai orele 18,00 pentru a protesta impotriva acestei legi nedrepte adoptate de acest guvern mafiot.

ein deutscher 25-04-2012 - 00:35

Ia sa vedeti voi, stimate si iubite capete de creta, ce de-a romanasi de-ai nostri patrioti vor da navala sa-si ia cetatenia vecinilor nostri de la sud!

Badea Stefan 25-04-2012 - 07:34

Contra sumei de 150euro,se poate face mutatia in bg.,deci la orice problema exista o soluție.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult