Acasa Actualitate-InternaSocial Mazare: Magazinele de vise nu pot fi interzise de Primarie

Mazare: Magazinele de vise nu pot fi interzise de Primarie

scris de Ziua Veche
4 afisari

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, afirmă că nu poate interzice magazinele care vând produse etnobotanice deoarece acest lucru nu este de competenţa Primăriei, el susţinând că o hotărâre de consiliu local emisă în acest sens nu are nicio valoare din punct de vedere legal, transmite Mediafax.


„Am aflat că nişte PDL-işti nătărăi mi-au adresat nu ştiu ce scrisoare ca să dau nu ştiu ce hotărâre de consiliu local să închid şi să restricţionez funcţionarea magazinelor în Constanţa fără ca aceşti PDL-işti să citească legile pentru că de asta merge ţara asta aşa cum merge, că e condusă prost de nişte nătărăi la toate instituţiile, de la guvern până jos. S-au trezit să ceară primarului fără să aibă habar ce cer şi cui să ceară”, a afirmat Mazăre.

El susţine că primăriile nu pot interzice acest tip de magazine deoarece nici nu le autorizează, iar acolo unde consiliile locale au hotărât închiderea acestui tip de magazine deciziile respective au fost atacate în instanţă şi anulate. El a explicat că singura soluţie pentru interzicea acestor magazine este la Guvern sau la Parlament.

„Ceea ce este ciudat şi am un mare semn de întrebare este cine importă aceste substanţe şi de ce de la nivel guvernamental sau legislativ, unde portocalii au majoritatea şi unde îşi asumă răspundere pentru toate trăznăile şi unde dau tot felul de hotărâri de guvern una mai elucubrantă ca alta, nu dau o hotărâre de guvern prin care să încadreze aceste substanţe şi să le treacă pe lista celor interzise. Ceea ce se face la nivel local e apă de ploaie, hotărârile sunt inaplicabile şi toate sunt perdante în faţa instanţei”, a mai spus primarul municipiului Constanţa.

El a precizat că dacă ar fi avut cadrul legal atunci ar fi interzis aceste magazine care vând produse etnobotanice.

„Pe mine nu mă interesează, în viaţa mea n-am fumat, n-am consumat. Am o viaţă foarte interesantă, n-am nevoie să mai visez. Mie îmi plac fetele, sporturile, distracţia, cu asta n-am nicio treabă. N-am încercat niciun drog niciodată şi nici nu mă interesează”, a mai spus Mazăre.

Trei directori de instituţii deconcentrate din Constanţa, managerul unui spital din judeţ şi liderul organizaţiei municipale a PDL Constanţa i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă primarului Radu Mazăre prin care îi solicită să propună interzicerea magazinelor care vând produse etnobotanice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult