Acasa Actualitate-InternaSocial MECTS-2013: Înscrie-ţi copilul, la ce şcoală vrei

MECTS-2013: Înscrie-ţi copilul, la ce şcoală vrei

scris de L.M.
3 afisari

Părinţii îşi vor putea înscrie copiii, pentru anul şcolar viitor, la ce şcoală doresc, urmând a fi modificată metodologia de înscriere de anul acesta, a declarat vineri, secretarul de stat în MECTS, Stelian Fedorca.

scoala clasa pregatitoare

MECTS-2013: Înscrie-ţi copilul, la ce şcoală vrei

„Se revine la metodologia de înscriere de anul trecut. Procedura de anul acesta a produs multe anomalii. Procedeul de înscriere va fi asemănător cu cel de anul trecut, iar părinţii vor putea pune dosarul la ce şcoală doresc”, a explicat secretarul de stat, care a precizat că nu vor mai exista cele patru etape de înscriere la şcoala generală de anul acesta, transmite Agerpres.

Fedorca a spus că va exista un sistem informatic, astfel încât un copil să nu fie înscris la mai multe şcoli şi să ocupe mai multe locuri. „Lucrurile vor fi făcute în favoarea copiilor şi părinţilor”, a menţionat reprezentantul MECTS.

Potrivit lui Fedorca, metodologia de înscriere ar urma să fie finalizată în februarie, iar în martie să înceapă înscrierea copiilor la şcoala generală. În luna mai, consiliile de administraţie vor aproba cererile de înscriere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult