Acasa Actualitate-InternaSocial Medgidia: Explozie urmatǎ de incendiu. 12 rǎniți

Medgidia: Explozie urmatǎ de incendiu. 12 rǎniți

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Raed Arataf a anunțat cǎ numărul persoanelor rănite în explozia produsă, marţi seară, într-un bloc de locuinţe din Medgidia, care a fost urmată de un incendiu, a ajuns la 12.

Medgidia: Explozie urmatǎ de incendiu. 12 rǎniți

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că, în total, 12 persoane au fost rănite în explozia de la Medgidia. Potrivit acestuia, cele patru persoane rănite grav în urma deflagraţiei, între care şi un copil, au fost deja transportate la Bucureşti. Astfel, copilul a fost internat la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, iar cei trei adulţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, celelalte persoane rănite, majoritatea intoxicate cu fum, au fost transportate cu ambulanţele la spitalul din Medgidia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Pompierii constănţeni au reuşit să stingă incendiul care a urmat exploziei după o intervenţie care a durat aproximativ două ore. Primarul din Medgidia, Marian Iordache, a declarat, potrivit mediafax, că aproximativ 20 de apartamente aflate pe scara blocului unde a avut loc explozia au fost avariate.  El a precizat că locatarii evacuaţi vor fi cazaţi într-un hotel din oraş, care aparţine Primăriei Medgidia. După producerea deflagraţiei, alimentarea cu gaz pe scara blocului respectiv a fost oprită. Blocul are patru scări.

Explozia a avut loc marţi, în jurul orei 20.30, într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru etaje situat pe bulevardul Independenţei din Medgidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi SMURD ale ISU Dobrogea.Iniţial, surse medicale au declarat că, în explozia de la Medgidia, au fost rănite cel puţin opt persoane, între care şi un copil. De asemenea, secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat declara că patru dintre victime, trei adulţi şi un copil, sunt în stare gravă şi vor fi preluate de un elicopter pentru a fi transportate la Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult