Acasa Actualitate-InternaSocial Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate

Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate

scris de Ziua Veche
2 afisari

Medicii de familie din judetul Dolj nu mai pot elibera, de luni, retete gratuite sau compensate, dupa ce Casa de Asigurari de Sanatate /CAS/ Dolj a refuzat sa semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010.


 

Presedinta Patronatului Medicilor de Familie din Dolj, dr. Mirela Profir, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca in conditiile in care medicii de familie nu mai au dreptul legal sa acorde pacientilor servicii in contract cu CAS Dolj (retete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, etc) acestia au hotarat sa tina cabinetele deschise si sa acorde totusi consultatii pacientilor, chiar daca aceste servicii le fac gratuit.

Medicii de familie sustin ca ei au facut tot ce le-a stat in putinta pentru deblocarea situatiei, prezentandu-se din proprie initiativa, chiar si duminica, la CAS Dolj pentru discutii, insa, din pacate, au fost refuzati de catre conducerea CAS Dolj.

Dr. Mirela Profir a mai spus ca toate clauzele pe care medicii de familie din Dolj le-ar fi dorit la contractul-cadru ar veni in sprijinul pacientilor, prin eficientizarea activitatii in cabinetele de medicina de familie, insa anul acesta reprezentantii CAS Dolj au inceput sa spuna ‘NU’ tuturor clauzelor propuse la contract de catre medici, pe motiv ca ar fi nelegale, inclusiv in privinta celor care in anii anteriori au fost parte din contract.

„Vrem sa atragem atentia ca in alte judete, unde colegii au solicitat negocierea de clauze suplimentare la contract CAS-urilor judetene respective, acestea au acceptat. Dam doar doua exemple – ale judetelor Vaslui si Vrancea. In clauzele deja acceptate la negocierea colegilor din judetul Vaslui, care sunt 15 (noi am cerut doar 12 si nu au acceptat niciuna). In aceste conditii este clar ca, in continuare, conducerea CAS Dolj (cateva persoane) tine sa demonstreze cu orice pret ca isi poate permite sa desconsidere, sa calce in picioare eforturile, dedicarea, buna credinta a unui intreg corp medical, numai pentru a-si demonstra niste orgolii meschine, nedorind sa ia in calcul ca asta este in detrimentul bunei functionari a unui intreg sistem sanitar si implicit al pacientilor”‘, a afirmat Mirela Profir.

Patronatul Medicilor de Familie din Dolj mai sustine ca CAS Dolj, in ultimele patru zile, nu a facut altceva decat sa foloseasca dezinformarea, manipularile, presiunile psihologice asupra medicilor de familie pentru a-i forta sa cedeze si sa semneze contractele fara clauze suplimentare in loc sa aleaga calea dialogului de pe pozitii de egalitate contractuala si respect reciproc.

De mentionat ca saptamana trecuta medicii de familie din Dolj au solicitat demiterea presedintelui Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Dolj, Cristian Petrica Popescu, pe motiv ca acesta refuza sa negocieze clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor de familie, iar medicii de familie nu mai au dreptul legal sa acorde pacientilor servicii in contract cu CJAS Dolj, respectiv retete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, incepand cu 1 mai.

Contactat de Agerpres, presedintele CJAS Dolj, Cristian Popescu, a refuzat sa faca declaratii.

0 comentariu

un bou 14-07-2010 - 15:42

Oauuuuu, ba cine ne ocupa? ca prosti suntem inca dinaintea poporului roaman. Cum dracu avem, breee, o limba?

aurelian 14-07-2010 - 23:41

chiar atat de uituc e romanul? El nu stie ca nu revolutia e vinovata de dezastrul romaniei, ci fostii comunisti care au pus mana pe puetre si care s-au imbogatit prin distrugerea industriei, iar acum au pus mana pe subventiile primite de la U.E.care nu au ajuns la tarani.. Ieri ii nenoroceau pe tarani luandule cotele la produse agriciole, ii tineau pe „dusmanii poporului” in puscarii, la Canal, sau alte lucrari, fara judecata pana la cinci ani. sute si sute morti in pucscarii, in chinuri grioaznice.iar pentru a scoate din inima romanilor credinta in Dumnezeu ii puneau sa lucreze duminicile si sarbatorile si cate altele. Greseala a fost ca fostilor comunisti, nu li s-a interzica sa mai faca politica. Ori ei punand mana pe putere prin sloganul ‘nu ne vindem tara,’ au respins investitorii seriosi si au distrus industra imbogatindu-se ei.
Au pus mana pe subventiile acordate de U.E, pentru agricultura si si-au facut ei ferme, taranul neprimind nici un ajutor.
Aceasta e cauza saraciei romanilor: Faptul ca fostii comunisti ramasi la putere s-au imbogatit, de aceea cu toate ca,muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta.

Che? 15-07-2010 - 07:34

Nu inteleg cum poti regreta ceva care departe de a fi disparut, s-a reinnodat rapid, prin mineriada, a continuat ulterior prin hotie si in cele din urma ne-a descoperit „calea” catre sclavia totala in globalism, tot prin fostii comunisti „isteti”.
Poate de asta il regreta, pentru ca in plina dictatura comunista, fie turnator, fie detinut politic, fie om de rind, toti stiau ca comunismul este nelegitim si mincinos. Adica in dictatura toti stiatu care e adevarul, pe cind in „democaratia” globalista a minciunii, adevarul a devenit foarte confuz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult