Acasa Actualitate-InternaSocial Mehedinți: Bilanțul ploilor torențiale

Mehedinți: Bilanțul ploilor torențiale

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Județul Mehedinți a fost unul dintre cele mai afectate de codul galben de ploi din weekend, circulația fiind datǎ peste cap, iar pompierii solicitați pentru a ajuta mai multe gosdopǎrii.

Mehedinți: Bilanțul ploilor torențiale (foto:radiovacanta.ro)

Mehedinți: Bilanțul ploilor torențiale (foto:radiovacanta.ro)

Circulaţia a fost dată peste cap pe un drum naţional din cauza apei şi a aluviunilor de pe carosabil, a anunțat rtv.net. Poliţiştii şi drumarii au intervenit la faţa locului pentru a curăţa drumul. Tot din cauza averselor, mai multe gospodării au fost afectate.

Ploaia torențialǎ din noaptea de duminicǎ, 14 septembrie, a creat primele probleme pe drumul naţional 6. La ieşirea din Drobeta Turnu Severin apa cursă de pe versanţi a inundat acest drum şi a adus cu ea pietriş, nisip şi mâl. Circulaţia a fost astfel restricţionată de lucrătorii de la drumuri care încearcă să cureţe drumul de aluviuni.

De asemenea, mai multe gospodǎrii au fost afectate de ploaia torenţială, pompierii fiind solicitați sǎ intervinǎ și sǎ ofere ajutor. ANM (Administrația Naționalǎ de Meteorologie) a anunțat cǎ de luni, 15 septembrie, vremea se schimbă, iar toamna îşi va intră în drepturi. Mai mult şi hidrologii de la INHGA au emis mai multe atenţionări de inundaţii în mai multe bazine hidrografice din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult