Acasa Actualitate-InternaSocial MEN: Admiterea la facultate  posibilǎ doar prin promovarea Bacalaureatului

MEN: Admiterea la facultate  posibilǎ doar prin promovarea Bacalaureatului

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Remus Pricopie a anunțat cǎ atât Legea Educației Naționale (LEN), cât și metodologia recent adoptată afirmǎ cǎ nimeni nu se poate înscrie la facultate și nu poate dobândi statutul de student fǎrǎ sǎ fi promovat examenul de bac.

MEN: Admiterea la facultate  posibilǎ doar prin promovarea Bacalaureatului (Foto:lideruldeopinie.ro)

MEN: Admiterea la facultate  posibilǎ doar prin promovarea Bacalaureatului (Foto:lideruldeopinie.ro)

Ministerul Educației Naționale, Remus Pricopie, s-a simțit nevoit sǎ facǎ aceastǎ declarație, joi, 11 septembrie, „având în vedere informațiile false, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licență”. Astfel, prin intermediul comunicatului de presǎ remis de Agerpres, Pricopie anunțǎ cǎ „nimeni nu se poate înscrie la facultate și nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, fără diplomă de Bacalaureat sau adeverință care să ateste susținerea și absolvirea examenelor de Bacalaureat.”, el adǎugȃnd cǎ „sintagma de ‘colegiu’, care apare în Ordonanța de Urgență, are același sens cu acela de ‘școală postliceală’, cu diferența că această formă de învățământ poate fi organizată și de universități,”.

Atât Legea Educației Naționale (LEN), cât și metodologia recent adoptată reglementează organizarea și funcționarea învățământului terțiar nonuniversitar. Referitor la aceasta Pricopie menționeazǎ că, începând cu anul școlar 2014-2015, acest lucru se poate face inclusiv în spațiul și sub organizarea unei universități. „Altfel spus, instituțiile de învățământ superior acreditate pot organiza școli postliceale cu o durată de 1-3 ani. Statutul acestei forme de învățământ este cel terțiar nonuniversitar„, subliniazǎ ministrul Educației Naționale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult