Acasa Actualitate-InternaSocial MEN: Evaluarea naționalǎ și Bacalaureatul nu ȋși schimbǎ structura

MEN: Evaluarea naționalǎ și Bacalaureatul nu ȋși schimbǎ structura

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat duminicǎ, 14 septembrie, cǎ structura examenului de Bacalaureat și Evaluarea Naționala va rǎmȃne la fel ca ȋn anul școlar precent.

MEN: Evaluarea naționalǎ și Bacalaureatul nu ȋși schimbǎ structura (foto:mesageruldeconstanta.ro)

MEN: Evaluarea naționalǎ și Bacalaureatul nu ȋși schimbǎ structura (foto:mesageruldeconstanta.ro)

Ministrul Educației a afirmat cǎ pentru anul școlar 2014-2015 „pentru examenul de Evaluare națională nu avem nicio schimbare” și „pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor.”. Remus Pricopie a adǎugat cǎ existǎ „schimbări legate de recunoașterea competențelor lingvistice, în sensul că am mai adăugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim în întâmpinarea elevilor și a părinților și sunt mici modificări, reașezări în interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzătoare programei școlare„.

Referitor la modul ȋn care trebuiesc fǎcute schimbǎri ȋn ȋnvǎțǎmȃnt, Pricopie a precizat cǎ este necesar ca acestea „să fie realizate progresiv și să aducă stabilitate și progres”.”Întotdeauna trebuie să găsești echilibrul între stabilitate și progres. Nu poți să încremenești, să nu mai schimbi nimic, să îngheți sistemul ani de zile ca să nu mai facem schimbări. Schimbări trebuie să faci de fiecare dată: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerințe diferite. De pe piața muncii apar meserii noi. Ești obligat să schimbi, dar schimbările trebuie să le faci progresiv”, a explicat ministrul Educației, Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult