Acasa Actualitate-InternaSocial Mesajul lui Băsescu de Ziua Naţională – Vezi ce îşi doreşte preşedintele de 1 Decembrie

Mesajul lui Băsescu de Ziua Naţională – Vezi ce îşi doreşte preşedintele de 1 Decembrie

scris de Z.V.
153 Afisari

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în seara de joi, 29 noiembrie, la Cotroceni, un discurs de Ziua Naţională a României, menţionând că dorinţa lui este ca fiecare român să arboreze un steag tricolor cât de mic de 1 Decembrie.

Mesajul lui Băsescu de Ziua Naţională si dorinta de 1 decembrie

În discursul său, Traian Băsescu a vorbit ca în fiecare an, despre întemeietorii naţiunii, despre situaţia prezentă, despre obiectivele legate de continuarea integrării în UE şi NATO şi despre cât de dezbinată este societatea în actualul context politic. Preşedintele Băsescu nu a uitat de românii din diasporă şi militari, reamintind că „La 1 decembrie coeziunea naţiunii române nu se poate face fără contribuţia diasporei româneşti, care are rolul ei major în prezentul şi viitorul statului român şi în unitatea sufletească a poporului român”. El le-a mulţumit tuturor „pentru tot ceea ce au făcut pentru România, pentru că ei au împins întotdeauna România înainte, ei au dat forţă şi suflet fiecărui proiect şi truda lor, eforturile, necazurile lor au adus România aici unde este astăzi, cu perspective bune de stat european cu perspective de prosperitate pentru toţi cetăţenii săi. Nu pot să închei fără a rosti cuvinte de mulţumire militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii din afara frontierelor României”.

În încheierea discursului, Traian Băsescu şi-a prezentat dorinţa pentru această Zi Naţională: „Înainte de a spune La mulţi ani, aş ruga, dacă se poate, ca de 1 Decembrie fiecare român să-şi pună în curte, în balcon, la fereastră, unde se poate, un tricolor cât de mic. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult