Acasa Actualitate-InternaSocial METEO. Cum va fi vremea marţi şi miercuri

METEO. Cum va fi vremea marţi şi miercuri

scris de Ziua Veche
3 afisari

Marţi, cerul va fi mai mult noros. În Oltenia şi Dobrogea, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrânse în Moldova va mai ninge, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul şi sudul ţării, precum şi la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În restul teritoriului doar izolat va mai fulgui.

ninsoare si viscolTemperaturile maxime se vor încadra între -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral şi în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -22 şi -12 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -25…-27 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, cerul va fi noros, va mai ninge îndeosebi în prima parte a zilei, iar vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind sau spulberând zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimă va fi de -17…-15 grade.

Miercuri, vremea se va răci uşor. Înnorările se vor accentua, iar precipitaţiile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării, începând dinspre sud-vestul teritoriului. În Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, la început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă care treptat se vor transforma în ninsoare. În Maramureş, Transilvania şi local în Moldova vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea pe arii restrânse se vor semnala mai ales ploi. Vor fi condiţii de polei. În zona montană va ninge. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări noaptea în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult