Acasa Actualitate-InternaSocial METEO | Revine frigul, pentru câteva zile. Ninsori la munte și ploi la câmpie

METEO | Revine frigul, pentru câteva zile. Ninsori la munte și ploi la câmpie

scris de Z.V.
161 Afisari

Ciclonul care a adus ninsori în Europa ajunge și în România. De la temperaturi maxime de aproape 20 de grade, mâine vom avea cel mult 10 grade. Pe timpul nopții temperaturile scad până la minus 6 grade. Fenomenul înghețului târziu, de primăvară, nu va pune, însă, în pericol pomii fructiferi, susțin agro-meteorologii.
Urmează câteva zile cu ploi în zonele de câmpie, iar la munte își fac apariția din nou ninsorile.

Sorana Ișoiu, meteorolog, Administraţia Naţională de Meteorologie: Mâine temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 16 grade, urmând că de zilele următoare temperaturile maxime să fie cuprinse între un grad și 10 grade celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor încadra în general între minus un grad și 6 grade, dar în n oaptea de joi spre vineri și incusiv vineri spre sâmbătă temperaturile minime vor fi mai coborâte și se vor duce chiar spre minus 6 grade Celsius.

Primele două luni ale acestui an ne-au răsfățat cu temperaturi în medie cu 4-6 grade mai mult, față de cât ar fi fost normal, ceea ce a făcut că pomii fructiferi să înflorească mai devreme cu o săptămână. Temperaturile scăzute din următoarele zile nu îi va afecta, spun agrometeorologii.

Daniel Alexandru, şef Laborator Agrometeorologie, Administraţia Naţională de Meteorologie: Există termenul și fenomenul meteorologic extrem, și anume înghețul târziu de primăvară, cum există și cel timpuriu de toamnă, care sunt fenomene meteorologice normale, la care astfel de culturi, cum sunt pomii frunctiferi, ar trebui să reziste.

Schimbările bruște de temperatura nu-i mulțumesc, însă, deloc pe oameni.

Vestea bună este că la sfârșitul săptămânii vor reveni temperaturile de primăvară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS