Acasa Actualitate-InternaSocial Metrorex: Taxa pe stȃlp va crește prețul cǎlǎtoriei cu metroul

Metrorex: Taxa pe stȃlp va crește prețul cǎlǎtoriei cu metroul

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Reprezentanţii Metrorex anunţă că, în contextul în care subvenţia de la bugetul de stat este foarte mică, majorarea tarifelor de călătorie cu metroul este iminentă.

logo metrorex

Metrorex: Taxa pe stȃlp va crește prețul cǎlǎtoriei cu metroul

„Bugetul pe anul 2014 a fost construit dezechilibrat, întrucât subvenţia alocată Metrorex prin legea bugetului de stat reprezintă circa 65% din necesarul fundamentat şi solicitat de Metrorex. În aceste condiţii, este evident faptul că bugetul a fost construit dezechilibrat, ţinând seama şi de anumite cheltuieli care au intervenit şi care nu au fost prevăzute în 2013 şi 2014. Spun asta pentru că a apărut Ordonanţa de Urgenţă 102/2013 prin care se impozitează clădirile speciale cu 1,5% (n.r. – taxa pe stâlpi). Asta reprezintă aproape 50 milioane lei drept cheltuială pentru Metrorex, pentru că este vorba de întreg patrimoniul public, tot ce înseamnă staţii, tunele”, a declarat potrivit rtv.net, Marin Aldea, director Managementul Operaţiunilor, în cadrul Metrorex.

Mai mult, directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a precizat că pentru a face faţă veniturilor extrem de mici, până acum s-au redus la maximum cheltuielile, până la limita siguranţei traficului. Însă, principala sursă de venit a Metrorexului este tichetul de călătorie şi s-a luat deja în calcul această măsură încă de la alcătuirea bugetului echilibrat de anul trecut, chiar dacă nici până acum nu s-a luat o decizie. Totuşi, din ultimele semnale pe care le-a primit, Aurel Radu a spus că majorarea tarifelor s-ar putea decide şi la nivelul ministerului de resort, în perioada imediat următoare. Tarifele pentru călătoria cu metroul se vor scumpi cu 25%-33%, preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar cu 62 de călătorii pasagerii vor scoate din buzunar 65 lei, de la 50 lei în prezent.

1 comentariu

digital 28-02-2014 - 12:45

hahaha!
până nu era cu taxa asta, siguranța traficului era ok!
ar trebui să le rupă cineva capul, ăstora!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult