Acasa Actualitate-InternaSocial Update: Metrourile, troleibuzele si tramvaiele nu vor circula pe 1 iunie in Bucuresti

Update: Metrourile, troleibuzele si tramvaiele nu vor circula pe 1 iunie in Bucuresti

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Sindicatul de la Metrorex si cel al transportului electric de la RATB vor intra in greva de solidaritate in data de 1 iunie, cu oprirea activitatii intre orele 4.00 si 16.00, a anuntat, vineri, Ion Radoi, Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrorex.


Tramvaiele si troleibuzele nu vor circula, in Bucuresti, pe 1 iunie, intre orele 4,00 si 16,00, a declarat, vineri, Vasile Pietrariu, presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local. „Vom intra in greva de solidaritate cu profesorii si functionarii publici pe 1 iunie, ceea ce inseamna ca 90 la suta din transportul de suprafata nu va circula, intre orele 4,00 si 16,00. Spun 90 la suta deoarece mai exista un sindicat care considera ca nu trebuie sa se solidarizeze cu ceea ce se intampla la nivel national”, a spus Pietrariu. Acesta a precizat ca vor continua protestele pana cand guvernantii vor spune ca regiile autonome si companiile nationale „nu intra in sarabanda reducerilor de salarii cu 25 la suta”. 

Potrivit Agerpres, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se va intalni, vineri, la ora 13,30, cu sindicalisti si conducerea RATB pentru a stabili modul in care se va proceda saptamana viitoare, in cazul grevei generale. Edilul Capitalei a precizat ca, potrivit legii, trebuie sa se asigure o treime din transportul in comun in Bucuresti, optiunea sa este pentru orele diminetii, cand oamenii merg spre serviciu, si seara, atunci cand se intorc spre case.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult