Acasa Actualitate-InternaSocial Michelle Obama lupta impotriva obezitatii infantile

Michelle Obama lupta impotriva obezitatii infantile

scris de Ziua Veche
0 afisari

Prima doamna a SUA i-a mobilizat, vineri, pe bucatarii sefi, adunand 500 dintre ei la Casa Alba pentru a-i incita sa ia parte la lupta impotriva obezitatii infantile, informeaza Agerpres.
„Toti sunteti la curent cu statistici referitoare la sanatatea copiilor nostri si ele sunt inspaimantatoare fiindca aproximativ o treime din copii in aceasta tara sunt supraponderali sau obezi”, le-a amintit Michelle Obama bucatarilor in uniforme albe, reuniti pe peluza din sudul resedintei prezidentiale.

Michelle Obama, care a lansat in februarie campania „Let’s move !” („Sa ne miscam!”), al carei scop este eradicarea acestui flagel al sanatatii publice in decursul unei generatii, a insistat asupra rolului pe care il pot juca bucatarii.

„Copiii isi consuma pana la jumatate din caloriile cotidiene in scoala. Nutritia in scoala este mai importanta ca niciodata. Bucatarii sefi au o putere de influenta foarte importanta in aceasta problema, datorita marii lor cunoasteri a alimentelor si nutritiei si capacitatii lor de a-si transmite mesajul intr-un mod interesant si delicios”, a subliniat sotia presedintelui Statelor Unite.

Ideea ei este ca fiecare dintre bucatarii sefi sa „adopte” cate o scoala si sa coopereze cu parinti si membri ai corpului didactic pentru a-i „ajuta pe copii sa invete cum sa se hraneasca”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult