Acasa Actualitate-InternaSocial Miei noi, la preţuri vechi

Miei noi, la preţuri vechi

scris de A.B.
3 afisari

Crescătorii de ovine ne aduc veşti bune înainte de Paşti. Carnea de miel va avea acelaşi preţ ca anul trect. Mielul în viu se va vinde cu 10 lei, iar cel tăiat cu aproximativ 14 de lei.

carne mielCrescătorii de ovine sunt conştienţi de starea financiară a populaţiei şi spun că vor păstra preţurile cu care au ieşit şi anul trecut pe piaţă. Pentru bucureşteni însă preţul va fi ceva mai ridicat.  “Fiind mai aproape de Capitală, preţurile la carnea de miel vor fi un pic mai mari ca anul trecut”, a precizat pentru RTV.NET Ştefan Pădeanu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Dolj (ACOC).

„Nu putem face o estimare precisă, dar considerăm că preţurile vor fi un pic mai mari anul acesta. Mielul în viu se va vinde cu 11 lei, iar cel tăiat cu aproximativ 20 de lei. Preţurile sunt valabile în pieţe, nu sunt preţuri en-gross”, a continuat Ion Hiru. Pentru celelalte zone, preţul pentru kilogramul de miel va rămâne la fel ca anul trecut, undeva la aproximativ 10 lei în viu şi 13-14 lei tăiat

Crescătorii spun că vânzările ar fi fost mai bune dacă salariile bugetarilor nu ar fi fost diminuate sau ar fi fost reîntregite mai din timp. „Numai crescătorii de ovine ştiu cu cât au plătit baloţii de furajere pentru animale, preţurile au fost mai mari ca anul trecut”, a precizat Ştefan Pădeanu. Crescătorii au plătit şi salarii mai mari faţă de anul trecut, un alt motiv pentru care preţurile ar fi putut fi mai mari. „Forţa de muncă este un motiv pentru creşterea preţurilor la carnea de miel. Se găsesc tot mai greu angajaţi, motiv pentru care salariile au crescut”, a explicat Hiru.

1 comentariu

diana 25-03-2012 - 15:03

In Constanta se vand mieii cu 25 lei/kg (miei taiati). Nu cred ca va scadea pretul inainte de sarbatorile de Pasti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult